VALİ AHMET HAMDİ NAYİR GEDİZ FEN LİSESİNİ ZİYARET ETTİ

Gündem Yayın: 04 Kasım 2017 - Cumartesi - Güncelleme: 04.11.2017 12:14:19
Editör -
Okuma Süresi: 11 dk.
3148 okunma
Google News


Bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Kütahya’nın Gediz ilçesine giden Vali Ahmet Hamdi Nayir ile eşi Münevver Nayir Gediz Fen Lisesini ziyaret etti. 

Vali Ahmet Hamdi Nayir’e AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, Gediz Kaymakamı Muhammet Önder ile eşi İlkay Önder, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik ile eşi Birgül Çevik, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ve bazı daire müdürleri eşlik etti. 

Vali Nayir okuldaki ziyaretine lise son sınıf öğrencilerinin dersine katılarak başladı. 12. sınıfların sınav heyecanına ortak olmak üzere geldiklerini ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir öğrencilere nasihatlerde bulundu. 

“EN SAMİMİ ARKADAŞLIĞIN BAŞLANGICI BU SIRALARDA OLACAK”

En samimi arkadaşlıkların temelinin lise sıralarında atıldığını kendi hayatından örnekler vererek anlatan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Bu sınıflar önemli. Hayatınızda da bu sınıfların önemli bir yeri olacak. Üniversitede benim çok fazla arkadaşım olmadı ama lise son sınıf arkadaşlarımla hala görüşüyoruz. 30 kişilik sınıftan aşağı yukarı 20’siyle irtibatım devam ediyor. Üniversitede 100-150 kişilik sınıflarda, amfilerde okuduk ama çok fazla samimiyet oluşturamadık belki bizim dönemimizin de bir özelliği vardı. 70’li yılların sonu, 80’li yılların başıydı. Bu yüzden bu arkadaşlık grupları hayatınız boyunca devam edecek bir arkadaşlığın da başlangıcı olacak sizler için” dedi.

“HEYECAN SİZİ BAŞARILI KILMAYACAK”

Türkiye’nin en büyük ihtiyacının iyi eğitimli insan gücü olduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir öğrencileri sınav günü geldiğinde heyecan yapmamaları noktasında da uyardı. Vali Nayir, “Bugüne kadar yaptıklarınız sizi belli bir seviyeye getirdi. Heyecana gerek yok, sınava sakin hazırlanın. Hayatınız birkaç saate endeksleniyor, o gün kendinizi en hazır, en rahat htiğiniz bir şekilde sınava girerseniz başarınıza bu da yansıyacaktır. Yoksa heyecan sizi başarılı kılmayacak. Yıllar sonra bizim olduğumuz yerlerde siz olacaksınız. İnşallah başarılı olacaksınız, bizlerin yerini bizlerden fazlasıyla dolduracak kadar başarılı olacaksınız. Milletimizin buna ihtiyacı var. Bu coğrafya zayıfların coğrafyası değil. Güçlülerin ayakta kalabileceği bir coğrafya. Atalarımız bize cennet gibi bir vatan bırakmış ama problemsiz bir vatan değil. Herkesin gözünün üstünde olduğu bir vatan bırakmışlar. Burada ayakta kalmanın en iyi yolu güçlü olmak. Güçlü olmanın en birinci kaynağı da insan kaynağı olarak güçlü olmak. Bizlerin size güveni tam, ailelerinizin güveni tam. Hepiniz bu ülkeye elinizden gelen hizmeti yapacaksınız” diye konuştu.

“SEÇTİĞİNİZ MESLEĞİN EN İYİSİ OLUN”

Okulları başarılı kılan en önemli hususun başarılı öğrenciler olduğunu dile getiren Vali Ahmet Hamdi Nayir öğrencilerin seçtikleri mesleklerin en iyisi olmaları gerektiğini söyledi. Vali Nayir, “Temennimiz sınavlardan sonra hepiniz arzu ettiğiniz yerlere girersiniz. Okullar öğrencilerinin başarılarından dolayı başarılı oluyor. Felsefem de başarılı okul yok başarılı öğrencilerin gittiği okullar var. 12. sınıf öğrencileri olarak gelecekte her biriniz farklı üniversitelerde farklı fakültelerde olacaksınız. Hangi mesleği seçerseniz seçin o mesleğin en iyisi olun” ifadelerini kullandı. 

Öğrencilerden her şeyden önce iyi birer insan olmalarını isteyen AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, “Doktor, mühendis, vali, milletvekili olabilirsiniz ama olmanız gereken tek bir şey var o da iyi bir insan olmak. İyi bir insan olmanız lazım ki bu bahsettiğimiz meslekleri taçlandırın. Bunu hayatınızda hiç aklınızdan çıkarmayın. Başaracağınıza yürekten inanıyoruz, size güvenimiz tam.” dedi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir ile beraberindeki heyet daha sonra öğretmenlerle bir araya geldi. Okul Müdürü İsmail Karaoğlan’dan genel durum hakkında bilgiler alan Vali Nayir öğretmenlerin istek ve arzularını dinledi. 

“EĞİTİM SEVİYESİ YAŞANABİLİRLİK SEVİYESİNİ BELİRLİYOR”

Öğretmenlerin büyük bir özveriyle çalıştığını dile getiren Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Eğitim yürüttüğümüz hizmetler içerisinde özel bir yere sahip. Her ferdin, her toplumun hayatında daha iyi bir nesil yetiştirmek, daha iyi bir geleceğe sahip olmanın esası olarak bir gayret içerisinde olduğunu görüyoruz. İllerdeki yaşanabilirlik seviyesinin eğitimle ölçüldüğünü de biliyoruz. Eğer bir ilde eğitim seviyesi yüksekse o ilin tercih edildiği, o ilin yaşam endeksindeki yerinin daha üstün olduğunu biliyoruz. Gayretimiz bu yönde. Elimizdeki imkanlarla, binalarla, araç gereçlerle, personelle daha iyi eğitimi verip, emanet edilen çocuklarımızı daha iyi bir noktaya getirme gayreti içindeyiz. Eğitimin başarısı için üç hususun bir araya gelmesi lazım. Öğrenci, öğretmen ve veli iş birliğini mutlaka sağlamamız lazım. En son gittiğimiz okulda bir öğretmenimizin güzel bir tespiti vardı. “Öğretmenin nefesi, öğrencinin hevesi, velinin de kesesi bir araya gelmezse bu işi zor tamamlarız” demişti. Başarı için öğretmenin gayretine, bu işi dert edinmesine, bu işin görevlisi değil de gönüllüsü olduğunu bilmesine ihtiyacımız var. Öğretmenlerimiz özverili. Kendi çocuklarına verdikleri emek gibi herkesin çocuğunu eğitmeye çalışıyorlar. Bundan yana herhangi bir sıkıntımız yok. Öğrencilerimizin öğrenecekleri konularla, toplumla daha çok ilişkisi olması için de gayret sarf etmemiz gerektiği de açık. Önceki gibi “Eti senin, kemiği benim” diyen veliler bugün yok. Dolayısıyla bu konuda daha titiz davranıp daha duyarlı olmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

“GÜÇLÜLÜĞÜN İLK ŞARTI EĞİTİLMİŞ İNSAN GÜCÜ”

Vali Ahmet Hamdi Nayir yetişmiş insan gücünün önemine dikkat çekti, öğretmenlerin bu konuda gösterdiği çabaları artırarak devam ettirmeleri gerektiğini söyledi. Türkiye’yi içinde bulunduğu coğrafyada başarılı kılacak en önemli değerin yetişmiş insan gücü olduğunun altını çizen Vali Nayir, “Bu coğrafyada güçlü olmanın gereği var İsveç Norveç gibi kimsenin gözünün olmadığı bir coğrafyada yaşamıyoruz. Güçlülüğün ilk şartı da eğitilmiş insan gücüne sahip olmamız. Yerle bir olan ülkelerin yetişmiş insan gücü sayesinde ikinci Dünya Savaşı sonunda Almanya, Japonya örneğinde olduğu gibi tekrar eski durumlarına kavuşup dünyanın lideri pozisyonuna geçtiklerini gördük. Bizlerin topraklarından elmas, petrol çıkmıyor ama bizler yetişmiş insan gücümüzle bu petrolü ve elması olan yerlerden daha ileriye gideceğimize inanıyoruz. Bu konuda herhangi bir şüphemiz yok. Bu konunun paydaşlarından biri de sizlersiniz. Bu konuda mali ve sosyal haklarınızla kıyaslanmayacak bir biçimde olduğunuzu görüyor, biliyor ve takdir ediyoruz. İnşallah gelecekteki ülkemizin, milletimizin refahı ve mutluluğu için sizler bu gayreti artırarak sürdüreceksiniz. Size emanet edilen ailelerin göz aydınlığı, göz nuru, kabul edilmiş duaları olan çocuklarını geleceğe daha iyi yetiştirme gayreti içerisinde olacaksınız” diye konuştu.

“BAŞARIYI EKİP RUHU GETİRECEK”

Kütahya ve ilçelerindeki birlik ve beraberlikten duyduğu memnuniyetten de söz eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Görevlerimiz arasında bir ayrım görmediğimiz gibi ilçelerimiz arasında da ayrım görmüyoruz. Her ilçe  bizim için kıymetli. Ama Gediz gibi ölçeği biraz büyük olan yerlerde bizleri ilgilendiren daha farklı şeyler ortaya çıkabiliyor. Nüfus ölçeğine göre sanayi kapasitesine göre diğer jeotermal kaynaklarına göre daha canlı bir hayat oluyor. Gediz ilçemizde güzel bir birliktelik var. Ortak aklı yürütmeye yönelik çalışmalar var. İnşallah bu da ilçeye fayda, başarı olarak yansıyacak hususlar olacaktır. Bu başarılarda ekip ruhunun önemi var. Ekip ruhu yalnızca bir okul için gerekli değil ilçe için de gerekli. İlçede görev alan bütün kamu görevlilerimiz, kaymakamlığımızın başkanlığındaki kamu idareleri temsilcileri ve yerelin dinamikleri olan milletvekilimiz ve belediye başkanımızla aynı konuya parmak basıyorlarsa bu da ili daha farklı harekete geçiriyor” dedi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir’in açılış konuşmasının ardından AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan söz aldı. Tan, “Öğrencilerin başarısının arkasındaki en önemli etkenlerden biri de okuldaki idarecilerimizin ve öğretmenlerimizin hep birlikte bu başarıya imza atma azimleri olduğunu söyleyebilirim. Hem Kütahya’mız hem de bu anlamda Gediz ilçemiz inşallah önümüzdeki süreçte Türkiye’deki başarı sıralamasında daha üst seviyelere çıkacaktır” ifadelerini kullandı.

“BAŞARILI SOSYAL BİLİMCİLERE İHTİYACIMIZ VAR”

Vali Ahmet Hamdi Nayir ile beraberindeki heyet son olarak 9. sınıfların dersine katıldı. Öğrencilerin gelecekten beklentilerini, olmak istedikleri meslekleri soran Vali Ahmet Hamdi Nayir başarılı öğrencilere yalnızca sayısal bilimlerde değil, sosyal bilimlerde de büyük ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. En yakın örneğin 15 Temmuz gecesi yaşandığını aktaran Vali Nayir, “Bütün parlak beyinlerimizi doktor, mühendis yaparsak sosyal alana daha az parlak beyinleri verirsek sıkıntı yaşarız. 15 Temmuz'da yaşadığımız sıkıntıyı bulup, çözüp tedbirini alacak olanlar sosyal bilimcilerdi ama onu tespit edemediler, tedbirini alamadılar. Ülke olarak çok büyük bir ihanetin eşiğine geldik, ihaneti gördük ama Allah'a çok şükür büyük bir sıkıntı çekmeden atlattık. İyi tarihçilerimiz, iyi ilahiyatçılarımız, iyi sosyal bilimcilerimiz olsaydı belki bu sıkıntıyı bu kadar şiddetli yaşamayacaktık.  Bu yüzden ailelerin hepsinin en çalışkan fertlerini fen bilimlerine yöneltmesine ben şahsen karşıyım. Başarılı sosyal bilimcilere ihtiyacımız var. Mutlaka iyi doktorlar iyi mühendislere ihtiyacımız var ama aynı oranda sosyal bilimler dalında da zekası çok iyi ilahiyatçılara, hafızası çok iyi tarihçilere, sosyologlara, idarecilere ihtiyacımız var” diye konuştu.
 
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.