VALİ AHMET HAMDİ NAYİR’E ‘SOSYAL GÜVENLİK HAFTASI’ ZİYARETİ

Gündem Yayın: 16 Mayıs 2017 - Salı - Güncelleme: 16.05.2017 07:12:22
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4069 okunma
Google News

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR’E ‘SOSYAL GÜVENLİK HAFTASI’ ZİYARETİ
Sosyal Güvenlik Haftası kutlamaları kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü İsmail Sayar ve ekibi Vali Ahmet Hamdi Nayir’e nezaket ziyaretinde bulundu. 

Vali Nayir’in makamında gerçekleşen ziyarette İl Müdürü İsmail Sayar SGK faaliyetleri ve Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri hakkında bilgiler verdi.

“DÜNYANIN BİRÇOK ÜLKESİNDEN DAHA İYİ DURUMDAYIZ”

Türkiye’nin sosyal güvence açısından dünyanın birçok ülkesinden daha iyi noktada olduğunu belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Anayasamızda devletimiz sosyal devlet olarak tanımlanıyor. Sosyal devlet olmanın gereği olarak da sosyal güvenceye sahip insanların olması lazım. Son yapılan düzenlemelerle sosyal güvenlik şemsiyesi dışında kalan vatandaşımız aşağı yukarı olmadı. Kendisi primini ödeyemeyecek durumda olanların primlerini devlet ödüyor. Dolayısıyla şu anda bizim nüfusumuzun tamamı belki dünyadaki birçok ülkeye nasip olmayacak şekilde sağlık yönünden sosyal güvenceye alınmış durumda. Sosyal güvenlik yalnızca sağlık güvenliği değil, emeklilik, tazminat gibi birçok farklı konuda hakları içeren bir yapıya sahip. Tüm bu haklarla ilgili daha iyisini sunmak üzere çalışmalar devam ediyor. Sosyal güvenlik yapımız diğer ülkelerle kıyaslandığında birçok ülkeden daha iyi durumdayız. Yapı daha iyi işler hale getirildi. Kurumlarımız teknolojik imkanlardan da faydalanarak daha hızlı ve etkili çalışıyorlar. İşsizlik sigortası gibi birçok ülkede olmayan hususlar kendi ülkemizde var” dedi.

“ÖĞRENCİLER VE HALK BİLİNÇLENDİRİLMELİ”

Sosyal Güvenlik Haftası’nın bir fırsat olduğunun altını çizen Vali Nayir, öğrencilerin ve halkın bilinçlendirilmesi noktasında okulların ve basının en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Vali Nayir, “Bu haftaları fırsat bilip varsa kendi içinizde bir özeleştiri yaparak, ‘şunlar tamam mı, şunlar da halledilebilir mi?’ diye mutlaka bakanlık seviyesinde, il seviyesinde bir çalışma yapılıyordur. Bizim beklentimiz de bu. Sizlerin de bu haftada yapmış olduğunuz çalışmaların önemi konusunda halkın da bilinçlendirilmesine bir katkı sağlayacak faaliyet içerisinde olmanız lazım. Bunda sizin muhatabınız olan öğrenci kesimini Milli Eğitimle görüşerek bilgilendirebilirsiniz, basında da bu konuya yer verip genel olarak Kütahya'nın yapmış olduğunuz çalışmalar konusunda temel bir bilgi sahibi olmasını sağlayabilirsiniz” diye konuştu.

Ziyaret karşılıklı fikir alışverişinin ardından sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.