VALİ AHMET HAMDİ NAYİR DOMANİÇ HALKINI DİNLEDİ

Gündem Yayın: 22 Aralık 2017 - Cuma - Güncelleme: 22.12.2017 13:17:13
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2676 okunma
Google News

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR DOMANİÇ HALKINI DİNLEDİ
Vali Ahmet Hamdi Nayir, vatandaşın istek ve arzularını birinci ağızdan dile getirebilmesi, sorunlara yerinde çözüm bulmak amacıyla gerçekleştirdiği halk buluşmaları kapsamında bu kez Kütahya’nın Domaniç ilçesinde halkla bir araya geldi. 

Vali Ahmet Hamdi Nayir’e Domaniç Kaymakamı Tufan Bağır Gilan, Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk ile bazı daire müdürleri eşlik etti. 

Buluşmada, Hisar, Cumhuriyet, Karşıyaka, Hasantepe mahalle muhtarları Cahit Demiröz, Yakup Uygun, Güven Karaduman, Halil Gündoğdu da hazır bulundu. 

Yapılan tüm hizmetlerde tek gayenin halkın mutluluğunu sağlamak ve yaşamını kolaylaştırmak olduğunu dile getiren Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Yürütmüş olduğumuz bütün hizmetlerin karşılığı insandır, hedefinde insan vardır. Sizlerin ihtiyacı olan işleri karşılamaya çalışırız. Bizler yılın 365 günü çalışırken acaba yaptıklarımız yerini buluyor mu, insanımız bundan ne derece memnun diye zaman zaman bir araya gelme ihtiyacında oluyoruz” dedi.

“YATIRIMCIDAN HABERDAR OLMALIYIZ”

Vatandaşların yatırım konusundaki taleplerini değerlendiren Vali Ahmet Hamdi Nayir ilçelerin yatırımcı noktasında il merkezini mutlaka bilgilendirmesi gerektiğini, bu sayede ortak hareket ederek yatırımcıyı tutmanın yollarını bulma gayretinde olacaklarını söyledi. Vali Nayir, “İlçelerdeki yatırımlar için ilimizde Yatırım Destek Ofisimiz var. Eğer yer varsa, Yatırım Destek Ofisimiz aracılığıyla gerekli çalışmayı yaptırabiliriz. Geçen ay bütün kamu kurum ve kuruluşlarına yazı yazdım. Her hangi bir yere bir yatırımcı geldiği zaman benim haberim olsun ki il merkezinden destek verelim. Yatırımcı geliyor, a ilçesine gidiyor, yer bulamadım diye geri dönüyor. A ilçesinde olmaz, b ilçesinde yer bulabiliriz, yine burada tutmaya çalışırız. A ilçesinde onların bilmediği farklı bir çözüm olur, onu yapmaya çalışırız. Geçen ay yazmış olduğumuz yazıdan itibaren bütün kamu kurum, kuruluşlarımız ve kaymakamlıklarımız kendilerine gelen yatırımcılardan bizi haberdar edecekler ki uzman arkadaşlarımız, yatırımcıyı tutmanın yollarını bulacak” dedi.

“SAYIN EROĞLU KÜTAHYA’NIN BAKANI GİBİ ÇALIŞIYOR”

Kütahya’da tamamlanan ve yapımı devam eden baraj ve gölet yatırımları hakkında da halkı bilgilendiren Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Yapımı devam eden 11 gölet ve barajımız var. Yapımı tamamlanmış da bir o kadar barajımız var. Bir tanesi Yeşilköy Barajı olan 17 baraj da proje aşamasında. Yeşilköy Barajı hem Domaniç’in hem de Tavşanlı’nın köylerine sulama ve içme suyu olarak hitap edecek. Yeşilköy Barajının projesi 10. Ay itibariyle tamamlandı. 2018’de inşallah kazmayı vurup başlayacağız diye düşünüyoruz. Biz yeter ki su kaynağı bulalım. Devlet yer arıyor, bir bütçe sıkıntısı yok. Üç şey bir arada olması lazım: yağmurlarla veya tabi olarak gelen bir su, gölet yapımına müsait bir zemin ve biriktirdiğimiz suya uygun sulanacak arazi. Bu üçünü bir araya getirdik mi bütçe sıkıntımız yok. Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu Kütahya’nın bakanı, milletvekili gibi çalışıyor. Her konumuzla yakından ilgileniyor, destek veriyor. Götürdüğümüz hiçbir konuda kapısından boş geri dönmedik. 15-16 yılda biten barajlar şimdi 2-3 yılda bitiyor. Birçok inşaatımız 1 yıl içerisinde tamamlandı” diye konuştu. 
 
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.