VALİ AHMET HAMDİ NAYİR DOĞARSLAN KÖYÜ 8. BAHAR ŞENLİKLERİ’NE KATILDI

Kültür Yayın: 09 Mayıs 2017 - Salı - Güncelleme: 09.05.2017 10:35:50
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
6858 okunma
Google News

 

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR DOĞARSLAN KÖYÜ 8. BAHAR ŞENLİKLERİ’NE KATILDI
Bolluk ve bereketin simgesi, baharın habercisi Hıdırellez Kütahya Merkez’e bağlı Doğarslan Köyü’nde yüzlerce vatandaşı bir araya getirdi. 

Doğarslan Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Doğarslan Köyü 8. Bahar Şenlikleri’ne Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Doğarslan Köyü Muhtarı Cavit Benli, Doğarslan Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Onursal Başkanı Ramazan Yavuz, Doğarslan Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Davut Etyemez, STK Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şenlikte bir konuşma yapan Vali Ahmet Hamdi Nayir Hıdırellez’de bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadığını ifade etti. 

Hıdırellezlerin milli birlik ve beraberliği sağlamadaki önemine dikkat çekti, katılımın artırılması gerektiğini söyledi. Vali Nayir, “Hıdırellez bizim bahara kavuşmamızın bir sevinci, baharın bereketinin ilk teşekkürü, belki bereket duamız. Bu vesileyle bir araya gelen, gönüllerini ve dualarını birleştiren insanlar köylerimize büyük bir zenginlik katmaktadırlar. Hıdırellezler dolayısıyla köyünü görmeyen, köyden uzakta olanlar bugünleri takip edip, köylerini görme, hatıralarını yaşama imkanını buluyorlar. Belki çocuklarımızın birçoğu yalnızca bugünlerde gelip köylerini görüp büyüklerinin mezarını ziyaret edebiliyor. Bizim ihtiyaç duyduğumuz birlik ve beraberliğe bugünler önemli katkıda bulunuyor. Hıdırellez bizim kültürümüzün, tarihimizin bir parçası. Bahara olan özlemin, berekete olan şükrün bir ifadesi. Bu topraklarda yaşamalı, birlik ve beraberliğimize katkısını artırarak devam ettirmeli. Geçtiğimiz dönem içerisinde gördük ki bizim milli birlik ve beraberliğimiz her şeyden önemli. 15 Temmuz’da eğer bu millet milli birlik ve beraberliğini göstermemiş olsaydı belki bugün burada bu güzel töreni bile yapamayacaktık. Milli birlik ve beraberliğimizin bir parçası olan Hıdırellezler bu açıdan çok önemli. Sizleri bir araya getiren, kalplerinizi birbirine ısındıran, varsa geçici anlaşmazlıkları ortadan kaldıran bugünlere devam etmeliyiz, katılımı artırarak sürdürmeliyiz” diye konuştu. 

Vali Ahmet Hamdi Nayir’in konuşmalarının ardından Pamuk Prenses ve 7 Cüceler oyunu sergilendi. 

Doğarslan Köyü 8. Bahar Şenlikleri Kütahya Mehteran Takımı, halk oyunları gösterisi ve çeşitli yarışmalarla devam etti.
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.