VALİ AHMET HAMDİ NAYİR’DEN HAYME ANA KIZ ÖĞRENCİ YURDU’NA ZİYARET

Gündem Yayın: 23 Mayıs 2017 - Salı - Güncelleme: 23.05.2017 13:37:50
Editör -
Okuma Süresi: 8 dk.
3734 okunma
Google News


Vali Ahmet Hamdi Nayir Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait yurt ziyaretlerini Hayme Ana Kız Öğrenci Yurdu ile sonlandırdı. 

Yurt ziyaretleri kapsamında son olarak Hayme Ana Kız Öğrenci Yurdu öğrencileriyle bir araya gelen Vali Nayir’e eşi Münevver Nayir, KYK Kütahya İl Müdürü Feyzullah Gayret ile Hayme Ana Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Şerife Işık eşlik etti.

“İNSANLIK ADINA ÇOK ŞEY GELİŞTİREBİLİRSİNİZ”

Üniversite yıllarının iyi değerlendirilmesi gereken en verimli çağlar olduğunu belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Bizler ilimizdeki öğrencileri bize birer emanet olarak görüyoruz. Kendi görev alanımızda sizlere ait olan işleri de en iyisini yapmaya çalışarak ilimizden en iyi şekilde istifade ederek ayrılmanızı sağlamak için bir gayret içerisindeyiz. Üniversite hayatı önemli bir dönem. Üniversite hayatına kadar ailenizin bakımına ve yardımına muhtaçtınız artık kendi ayaklarının üzerinde durup ailenizden ayrı da hayatınızı devam ettirebileceğinizin bir göstergesi olarak farklı illerden gelip ilimizde eğitim görüyorsunuz. Üniversite hayatına kadar birbirine yakın kültürlerin insanlarıyla bir arada oldunuz. Ama üniversite hayatına geldiğinizde çok farklı kesimlerden, farklı illerden arkadaş gruplarıyla bir araya geldiniz. Bizim isteğimiz şu ki gençlerimiz çok farklı kültürlerden, çok farklı gruplardan, çok farklı illerden gelen arkadaşlarını da tanıyarak hayata dair, insana dair, genel evrensel değerlere dair daha farklı çıkarımlar yapabilsinler. Sizlerin fakültelerinizde okuduğunuz dersler kadar önemli hayatı bilmek ve hayatı tanımak. Sizler muhakeme kabiliyetinizin, enerjilerinizin en yüksek çağındasınız. Hem derslerinizi halledersiniz, hem de bu zaman içerisinde insanı tanımak, hayatı tanımak, dünyayı tanımak, ülkenizi tanımak adına da çok şeyler öğrenebilecek bir kapasiteniz var. İnsanlık adına da çok şeyleri geliştirebileceğiniz bir dönemdesiniz” dedi.

“SİZE CESARET VERECEK BİR ŞEHİR KÜTAHYA”

Kütahya’nın sahip olduğu değerlerin öğrencilerin geleceğine nasıl etki edeceğine de değinen Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Kütahya güzel bir ilimiz dışarıdan gelen 56 bin civarındaki öğrencimizin kültüründen ve değerlerinden ilimizin mutlaka istifade etmesi lazım. Biz, sizler hakkında gelmişken burada kalacaklar, bir sürü sektöre ekonomik olarak destek olup gidecekler diye düşünmüyoruz. Sizlerin geldiği yerlerdeki, toplumdaki, kültürdeki değerlerinden buraya da bir yansımasının olmasını bekliyoruz. Kütahya'nın sosyal hayatına, kültür hayatına sizlerin de birer tesiri olması lazım. Cennet vatanımızın her tarafından alınacak dersler var. Benim 14. görev yerim Kütahya. Her gittiğim yerde mutlaka insana ait, kültürümüze ait, tarihimize ait izleri gördük, yaşadık. Kütahya’mızda da fazlasıyla tarih ve kültür ögesi, doğal güzellikler, zenginliklerimiz bulunuyor. Size cesaret verecek, geleceğe daha ümitle bakmamızı sağlayacak bir sürü değerimiz var ilimizde. Yüzde 56’sı orman olan bir şehir Kütahya. Dünyadaki bor madeninin yüzde 70'i Türkiye'de, Türkiye'deki bor madeninin yüzde 72'si bizim bölgemizde. Bunlar güzel ve önemli şeyler. Bunları bildiğinizde sizlere cesaret gelecek. Ülkemizi tanımış olmanın, ülkemizin zenginliklerini bilmenin size getireceği bir özgüven olacak. 9 tane çok güzel kaplıca bölgemiz var. Bu değerlerden haberiniz oldukça geleceğe dair daha güzel şeylere hevesleneceksiniz” ifadelerini kullandı.

“7 BİN YILLIK GEÇMİŞ BUGÜN BİRÇOK ÜLKEDE BİLE YOK”

Kütahya’nın 7 bin yıllık bir insanlık geçmişine sahip olduğuna dikkat çeken Vali Nayir, “Hititler’den, Frigler’den, Bizans'tan, Roma'dan, Germiyanoğulları’ndan, Selçuklar’dan Osmanlı'ya kadar, bizim topraklarımızda onların izlerini bulabildiğimiz, onların yaşadıklarını anladığımız izler var. Bugün Kanada'nın toplam tarihi 150 yıl. 200 yıl önce Kanada diye bir yer yoktu ama Kütahya'da 7 bin yıllık bir insan geçmişi var. Birçok ülkede bunlar yok. Kendi kültürümüze ya da dünya kültürüne ait birçok şeyi Kütahya topraklarında görmek mümkün. Kütahya öğrencilerinden etkilensin, buraya gelen öğrencilerimiz de Kütahya'nın zengin varlıklarından, doğal güzelliklerinden, kültürel zenginliklerinden etkilenerek ayrılsın. Yoksa boşa geçen yıllar olarak değerlendirebileceğimiz bir zaman süresi olur bu döneminiz. Gelirsiniz okulunuz ve yurdunuz arasında mekik dokur gidersiniz. Bunların hepsinden haberdar olmak daha sorumluluk duygusuna sahip, daha ümitli bir insan olmayı da beraberinde getirecek diye düşünüyoruz. Yaşadığımız dünya içerisinde mutlaka gayelerimiz olmalı. İyiliği ön plana çıkaracak, kötülüğü öteleyecek hedeflerimiz mutlaka var olmalı. Hem Kütahya açısından, hem bizler açısından güzellikleri ön plana çıkaracak çok şeyimiz var. Karşılıklı paylaşımda bunlar istenilen etkiyi oluşturabilir” şeklinde konuştu.

“BU ÇAĞINIZDA HAYATI İYİ GÖZLEMLEYİN”

Var olan zenginliklerden her bir gencin mutlaka haberdar olması gerektiğinin altını çizen Vali Nayir, “Dünyada iyiler hakim mi diye düşünürsek zannediyorum ki herkes iyilerin olmadığı bir dünyada yaşadığımızı fark edecektir. Savaşlara harcanan bu kadar para, çöpe atılan bu kadar ekmeğin doyurabileceği o miktarın iki katı büyüklüğünde nüfus olduğunu düşünürsek dünyada iyiler hakim değil diye düşünebiliriz. Bu yüzden sizlerin üzerine düşen görev; daha enerji dolu, daha varlıklarından, zenginliklerinden ve kıymetlerinden haberdar olmanız. Bu çağlarda hayatı çok iyi gözlemlemeniz, insanları çok iyi tanımanız lazım. Ne kimseyi kendinizden çok büyük görün ne de kendinizi diğer kişilerden büyük görün. İnsan olarak hepimizin artıları eksileri var. Bu yüzden kendi değerlerimizi bilmek, başkalarına da kıymet vermek bakımından bu çağlar da çok iyi gözlemci olmanız lazım” dedi.

“KENDİME BİR BORÇ OLARAK GÖRÜYORUM” 

Öğrencilik yıllarını da anlatan Vali Ahmet Hamdi Nayir öğrencilerle tecrübelerini paylaşmayı kendine bir borç olarak gördüğünü ifade etti. Kişileri ve olayları iyi analiz etmeleri önerisinde de bulunan Vali Nayir, “Olayların sebeplerini araştırırken veya arkadaşlarımızın kabiliyetlerini değerlendirirken  ‘hem hem’ de diye bakabilirsek hayatı anlama noktasında biraz daha iyi bir noktada oluruz. Sizlerin bulunduğu bu yerlerdeki yıllarımdan aşağı yukarı 37 yıl falan geçti. Bu zaman içerisindeki tecrübeyle biz anlıyoruz ki hayatı ve olayları değerlendirme de eksiklerimiz var. Onun için gençlerimiz enerjilerinin dolu, kabiliyetlerinin yüksek olduğu bu dönemde, bu değerlendirmelerle dediklerimizi yapar, hata yapmadan insanları değerlendirir, hata yapmadan olaylar konusunda daha iyi bir analize tabi tutarlarsa iyilerin sayısını artırmada daha gayretli oluruz diye düşünüyorum. Paylaşmanın gayesi bu. Yoksa bu anlattıklarımdan sınav yapıp soru soracak değilim. Bunu kendime bir borç olarak görüyorum. Eğer yöneticisi olduğum ildeki gençlere bir kaç kelime de olsa faydası olacaksa, hayata dair paylaşımlarımızdan, tecrübelerimizden sizler faydalanacaksanız bunları böyle bir ortamı vesile kılıp sizlerle paylaşmam gerektiğinin inancındayım” diye konuştu.

Vali Ahmet Hamdi Nayir daha sonra öğrencilerin sorunlarını, istek ve arzularını dinledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.