VALİ AHMET HAMDİ NAYİR ‘CENNETTEN’ SERGİSİNİN AÇILIŞINA KATILDI

Gündem Yayın: 13 Mayıs 2017 - Cumartesi - Güncelleme: 13.05.2017 09:36:04
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3923 okunma
Google News


Dünyaca ünlü Kütahyalı naif ressam, neyzen merhum Ahmet Yakupoğlu’nun talebesi Nurhan Gezen'in 60 eserinin yer aldığı ‘Cennetten’ adlı kişisel resim sergisi ziyaret açıldı. 

Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Frigya Sergi Salonu’ndaki açılışa Vali Ahmet Hamdi Nayir, Vali Yardımcısı Arif Yalçın Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Başkanı Nafi Güral, STK Temsilcileri, akademisyenler ile çok sayıda sanatsever katıldı. 

Merhum Ahmet Yakupoğlu’nun değerlerini yaşatmak için çalıştığını ifade eden Ressam Nurhan Gezen, “Kütahya aşığı, memleket sevdalısı, derviş meşrep bir ressam olan büyük üstadımız Ahmet Yakupoğlu’nun öğrencisi olarak kendisinden öğrendiklerimle elimden geldiğince O’nun ekolünü ve değerlerini yaşatmak için çalışıyorum. Bu yolda yardım ve desteğini her daim htiren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“SANAT DA SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMALI”

‘Cennetten’ sergisinin sürdürülebilir bir başarı örneği olduğuna dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Son zamanların en sihirli kelimelerinden bir tanesi sürdürülebilirlik. Biz artık sanayide, tarımda, çevrede ulaştığımız rakamları sürdürülebilir rakamlar olmasıyla ölçüyoruz. Gelip geçici başarılar değil de sürdürülebilir başarılar, başarıdaki temel kriter olarak alınmaya başladı. Nurhan Gezen’in kişisel sergisi bu açıdan benim gözümde ayrı bir yer taşıyor. Kütahya bir sanat şehri aynı zamanda bunu sürdürebilen bir şehir demek için ustalarımızın, sanatçılarımızın da o ayara yakın, onu taklit ederek de olsa başladıkları yolda bir sürdürülebilir başarıyı ilimize kazandırmış olmaları bizler için sevindirici. İnanarak söylüyoruz; Kütahya sanat şehri. Kütahya geçmişten gelen sanatçıları ve günümüzde bu çizgiyi takip eden sanatçılarıyla bu isme layık olduğunu gösteren bir şehir olarak bizleri gerçekten sevindiriyor. Bu sergide bulunmaktan, sizlerle beraber bu el emeği, göz nuru sanat eserlerini birlikte izlemekten gerçekten mutluluk duyuyorum” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir, protokol üyeleri ile birlikte Kütahya’nın tarihi ve doğal güzelliklerinin resmedildiği eserleri inceleyerek Ressam Nurhan Gezen’den bilgiler aldı. 

Sergi 19 Mayıs’a kadar ziyarete açık olacak. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.