VALİ AHMET HAMDİ NAYİR ASLANAPA’DA MUHTARLARLA BULUŞTU

Gündem Yayın: 23 Kasım 2016 - Çarşamba - Güncelleme: 23.11.2016 05:36:53
Editör -
Okuma Süresi: 7 dk.
3124 okunma
Google News

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR ASLANAPA’DA MUHTARLARLA BULUŞTU
Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, muhtarlarla toplantısına başladı. 

Vali Ahmet Hamdi Nayir, ‘tanışma ve değerlendirme’ toplantılarının ilkini Kütahya’nın Aslanapa ilçesinde gerçekleştirdi. Vali Nayir toplantıda, 31 köy muhtarı ile 4 mahalle muhtarını kurum müdürleri ile bir araya getirdi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında, Aslanapa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ndeki toplantıya Aslanapa Kaymakamı Emin Kaymak, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Uğur, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, Aslanapa Belediye Başkanı Asaf Akar ile bazı daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.

“MUHTARLARIMIZ YÖNETİMİN HALKA AÇILAN KAPISI” 

Başarının ekip çalışmasıyla mümkün olacağına dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, muhtarların demokrasinin özü olduğunu söyledi. Vali Nayir, “Yönetimin halka açılan kapısı, hizmetlerimizi gördüğümüz pencere muhtarlarımızdır. Halka en yakın olan kamu görevlileri sizlersiniz. Demokrasinin özü de sizlerde. Hepiniz seçimle başa geldiniz. Dolayısıyla biz kendi aynamız olarak sizi görürüz. Yapmış olduğumuz işleri sizde görmek isteriz, memnuniyet varsa sizden duymak, bir şikayet varsa yine onu sizle paylaşmak isteriz. Eğer varsa daha iyisini yapabileceğim durumlar teklif ve önerileri sizden almak isteriz. Bu işin en güzel gereğini de yürütmenin başı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan yapıyor. Yapılan düzenli toplantılarda Sayın Cumhurbaşkanımız halka ulaşacak mesajları birinci elden, sizlerin aracılığıyla veriyor. Bu arada basını da en iyi şekilde kullanarak bu mesajları toplumun geneline en iyi şekilde ulaştırmış oluyor. Bizler, buradaki çalışmalarımızda bir başarı istiyorsak ekip çalışmasına talip olmalıyız. İlin yönetiminin başı Vali, ilçelerin Kaymakam ancak başarı ekip çalışmasıyla sağlanır. Görev sürecim içerisinde yapılacak işlerin daha güzel yapılabilmesi için ekip çalışmasını yerleştirmeye çalıştım. Bunun son ayağı olarak da muhtarlarımızla bir araya geleceğiz” dedi.

“1940’LARIN 50’LERİN 60’LARIN TÜRKİYE’SİNDE YAŞAMIYORUZ”

Türkiye'nin eski Türkiye olmadığına dikkat çeken Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Hepinizin yakından bildiği, takip ettiği bir gelişme var; 1940’ların, 1950’lerin, 1960’ların Türkiye’sinde değiliz. Yolumuz, altyapımız itibariyle baktığınızda birçok şey değişti. İnşallah bu gelişme devam edecek. Artık köy bazında çöp toplanabilecek, şebekeye kavuşmuş, basınçlı suyla çamaşır makinesi, bulaşık makinesi çalıştırabilecek durumdayız. İyinin iyisi daima var. Hiçbir zaman bu bize yeter demeyeceğiz. Muhtarlarımızın yol göstericiliği ve arkadaşlarımızla birlikte daha iyisine talip olmamız lazım.  Mevcudu muhafaza etmek için bile bir emek sarf etmek gerekir. Biz, eğitimde bir başarı sağlamışsak, elimizi çektiğimiz zaman o başarı aşağıya inecektir. Mevcut başarıyı devam ettirmek bile bir gayret gerektirir. Eğer altyapıda belli bir seviyeye gelmişsek o sürekli kullanıldığı için yıpranacaktır. Aynı seviyeyi muhafaza etmek için bile yatırımlar yapmak gerekecektir. Dolayısıyla biz belli bir yere geldik çalışmaya ihtiyacımız yok diyeceğimiz bir durum olmayacak. Zaten ihtiyaçlar biterse ne muhtara, ne kaymakama ne de valiye görev kalmaz. İhtiyaçlar var olacak, biz de onları çözmeye çalışacağız. Hem tatmin duygumuzu geliştirecek hem de varlık sebebimizi böylece yerine getirmiş olacağız. Bizlerin görevi kendi sorumluluk alanımızda kamu hizmetlerini en iyi şekilde uygulayabilmektir” ifadelerini kullandı. 

“İYİNİN İYİSİNİ ARAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Mevcut başarının korunması için bile gayret sarf edilmesi gerektiğini dile getiren Vali Ahmet Hamdi Nayir, “İyinin iyisini aramaya devam edeceğiz, yetinmeyeceğiz” dedi. Vali Nayir, “Muhtarlar olarak baktığımızda ilginiz olmadığı hiçbir konu yok. Emniyet ve asayiş hizmetleri yalnızca mülki idarenin görevi değil, muhtarlarımız da kendi mahallelerinde, köylerinde emniyet ve asayişten, huzurdan sorumlulardır. Eğitim işini yalnızca öğretmene bırakmayacaklar onlar da eğitimde bize düşen görev nedir, daha iyi bir eğitim için ne lazım diye soracaklar, onu paylaşmaya çalışacaklar. Altyapı hizmetleri için elimizde imkanlarımız var. Mahalle olanlar belediye imkanlarıyla, köy olanlar Özel İdare ve Köylere Hizmet Götürme Birliği imkanlarıyla daha iyi altyapı hizmetlerine ulaşmaya çalışacaklar. Bizim, il ve ilçe idare birimlerimizin hepsinin köye ulaşan bir dalı vardır. Her şey mevzuattan ibaret değildir, size görev verilmeyen durumlarda da bu konuda yapabileceğim bir şey olmalı diye yola çıkmalısınız. Sağlıktan eğitime, kültürden turizme, tarım ve asayişe kadar muhtarlardan bir beklenti var ve bu haklı bir beklenti” şeklinde konuştu.

“BEN DE KÖY ÇOCUĞUYUM”

Muhtarlara ben sizlerden biriyim diye seslenen Vali Ahmet Hamdi Nayir ‘ortak akıl’ vurgusu yaptı. İstişare ile daha güzel işlerin hayata geçirileceğini belirten Vali Nayir, “Artık kilitli taş olmayan köyümüz yok. Ben de bir köy çocuğuyum. Çamurdan çıkamayan köylerimizden şimdi kilitli taşlı, müdahalesi mümkün, bir yeri kazdığınız zaman köy imkanlarıyla bile tekrar düzeltip geçebileceğiniz bir yer var. Önceden ham yolları stabilize yapmak için uğraşıyorduk sonra kaplama asfalta razı olduk şimdi ona da razı değiliz. Diyoruz ki; köyümüze sıcak asfaltla ulaşmamız lazım. Bizim ihtiyaçlarımız hiçbir zaman bitmeyecek. İyinin iyisini arayışımız daima sürecek. Onları karşılamanın da en güzel, en faydalı yolu bir araya gelmek, ortak akıl oluşturmak, ortak tecrübelerden istifade etmek, onlarla birlikte yolumuza devam etmek.  Daha iyi bir yönetim, mevzuatımızı daha iyi uygulayabilmek, kamu menfaatini daha üstün tutabilmek için muhtarlara düşen görevler konusunda da kaymakamlarımızın, daire amirlerimizin sizlerle bir paylaşımı olacak. Bu toplantıları, toplantılarda ele aldığımız konuları ve değerlendirmelerimizi her ay Bakanlığımıza ileteceğiz” dedi.

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN TALİMAT VERDİ

Vali Ahmet Hamdi Nayir’in konuşmasının ardından kurum yetkilileri kendilerini tanıtarak, kurumlarının Aslanapa’daki çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Mahalle ve köy muhtarları, sorunlarını ve taleplerini paylaştı. Muhtarlara tek tek söz veren Vali Nayir, sorunların gecikmeden çözümünü istedi ilgili kurum müdürlerine talimat verdi.
 
 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.