VALİ AHMET HAMDİ NAYİR 2. OSB’DE YATIRIMCILARLA BİR ARAYA GELDİ

Gündem Yayın: 27 Nisan 2017 - Perşembe - Güncelleme: 27.04.2017 11:38:21
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
3180 okunma
Google News

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR 2. OSB’DE YATIRIMCILARLA BİR ARAYA GELDİ
Vali Ahmet Hamdi Nayir, 2. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından düzenlenen kahvaltı programında iş adamlarıyla bir araya geldi. 

2. OSB yeni hizmet binasında düzenlenen programa, Vali Ahmet Hamdi Nayir’in yanı sıra Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) Başkanı Nafi Güral, 2. OSB Yönetimi, STK Temsilcileri, Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, firma sahipleri ile bazı daire müdürleri katıldı.

“ÇABALARINIZ BİZİM İÇİN KIYMETLİ”

2. OSB tanıtım videosunun ardından açılış konuşması yapan Vali Ahmet Hamdi Nayir geleceğe güvenle bakmak için üretim, istihdam ve katma değer oluşturma çabalarının kesintisiz sürdürülmesi gerektiğini söyledi. Vali Nayir, “Bizlerin görev alanına giren çok farklı konular var. Emniyet, asayiş, kültür, sağlık ve eğitim gibi birçok farklı konu içerisinde bir de sanayi ile ilgili faaliyetlerimiz var. Buradaki faaliyetler bize diğerlerinden daha az önem taşıyan işler olarak gelmiyor, hatta vermiş olduğu zevk olarak diğerlerinin de önünde duruyor. Diğer konulardaki ilerlemeyi gözümüzle göremiyoruz. Tedbir alıyor asayişi sağlıyorsunuz, eğitimin imkanlarını artırıyorsunuz çocuklarınıza daha güzel bir gelecek hazırlamaya çalışıyorsunuz ama ilerlemeyi gözünüzle takip edebileceğiniz çok şeyler olmuyor. Bu tür yerlerde inşaat ve yatırımlara ait olan çalışmalar 15 gün önce geldiğiniz ve 15 gün sonra geldiğinizin arasındaki fark size daha değişik bir lezzet veriyor. Dolayısıyla siz bu işlerden daha büyük haz duyuyorsunuz. Bizler yürütmüş olduğumuz çalışmalar içerisinde her ülke, her millet ve her dönem için önemli olan üretim, istihdam, katma değer oluşturma çabalarını kıymetli buluyoruz ve geleceğe daha ümitle bakmanın yolu olarak da bu faaliyetlerin kesintisiz olarak devam etmesi gerektiğine inanıyoruz. Bir zamanlar devlet üretimin bizzat içinde yer alarak sanayici, üretici olmuş, ticarete girmiş fakat daha sonra dünya konjonktüründeki değerlendirmelerle bizim ülkemiz de aynı değerlendirmeye uyarak sanayiden, ticaretten geri çekilmeye başlamış, özel sektörün önünü açarak, onlar için altyapı çalışmaları hazırlayıp, teşvik mekanizmalarını çalıştırarak üretici olmak yerine, üreticilerin önünü açacak, onlara destek verecek mekanizmalar geliştirmiş. Organize Sanayi Bölgeleri de bunun en güzel örneklerinden biri” dedi.

“HER ÖNERİNİZE, TALEBİNİZE AÇIĞIZ”

Yatırımcıların her zaman yanında yer aldıklarını ve desteklerin de süreceğini belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Devlet olarak altyapıya emek verip, gerektiğinde kredilendirerek, gerektiğinde bir sürü farklı paydaşı bir araya getirip destek verip valiliği, belediyesi, kaymakamlığı ve ticaret sanayi odalarıyla destek verip karar ve diğer faaliyetlerini yürütmesinde bir yardımcı olarak bu çalışmaları güzel bir yere getirmeye çalışıyor. Ülke genelinde baktığımızda da, Kütahya özelinde de baktığımızda durum böyle. Biz istiyoruz ki organize sanayiler üretimin, istihdamın, katma değerin lokomotifini oluştursunlar. Size bugün ilk defa hizmet veren bu binamız da bu çalışmaların bir lokomotifi ve merkezi olacak. Buradaki görevlilerimiz daha güzeli oluşturmak için bir gayret içerisinde olacak. Alacağımız kararlarla sizlerin üretiminin etkili, kesintisiz olması için yapacağımız çalışmaları burada yürütmeye çalışacağız. Sizler hem ülkemiz hem de Kütahya’mız için daha geniş manada insanlık için önemli işler yapıyorsunuz. İstihdam olarak düşündüğümüzde bir sürü eve giren emeğiniz, paranız var. Sizin gördüğünüz, görmediğiniz bir sürü farklı sektörlere yansıyan gayretiniz var. Kapımız sizlere her zaman açık. OSB ile ilgili düşündüğünüz, yapılabilecek her konuda getireceğiniz her öneriyi mutlaka değerlendirip yapmaya çalışacağız” diye konuştu.

Vali Ahmet Hamdi Nayir’in ardından Kümaş Manyezit Sanayi A.Ş. adına söz alan Can Alaybeyoglu fabrika hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 

Karşılıklı fikir alışverişinin ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir ile beraberindeki heyet 2. OSB’nin yeni hizmet binasını gezerek incelemelerde bulundu. 

2. OSB Yönetim Kurulu Toplantısı da Vali Ahmet Hamdi Nayir başkanlığında yeni hizmet binasında gerçekleştirildi. 

Toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Galip Gültekin, yönetim kurulu üyeleri ve 2. OSB Müdürü Murat Demir katıldı. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.