VALİ AHMET HAMDİ NAYİR 16. TARHANA FESTİVALİNE KATILDI

Gündem Yayın: 23 Temmuz 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 23.07.2018 23:27:46
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1961 okunma
Google News

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR 16. TARHANA FESTİVALİNE KATILDI
Kütahya'nın Gediz Belediyesinin kültür etkinlikleri kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlediği Tarhana Festivali törenle başladı. 

Adnan Menderes Yaşam Parkı'nda bu yıl 16.’sı düzenlenen törene Vali Ahmet Hamdi Nayir, AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, Gediz Kaymakamı Muhammet Önder, Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak, İl Emniyet Müdürü Hasan Çevik, bazı daire müdürleri, STK Temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Gediz Belediye Başkanı Muharrem Akçadurak, "Gediz Tarhana Festivali'nin yapılmasının temel amacı tarhanamızın tanıtılmasıdır. Tarhana tanıtımının yanında yeni yatırımlarla her geçen gün gelişmekte olan ilçemizin de tanıtımına katkı sağlamaktır. Şu an içinde bulunduğumuz Adnan Menderes Yaşam Parkı yapılan düzenlemelerle modern bir görünüme kavuştu. Yine Yaşam Parkında Şehitlik Abidesinin açılışını gerçekleştirdiğimiz için bunun haklı gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Tarihimizi görmek e çocuklarımıza anlatabilmek amacıyla yapımına başladığımız Şehitlik Abidesi büyük ölçüde tamamlanmıştır. Bugün açılışını yapacağımız Geleneksel Tarhana Festivalinin esnaflarımıza ve halkımıza hayırlı olmasını, bol kazançlar getirmesini diliyorum” dedi.

Festivallerin önemli anlamları olduğuna vurgu yapan AK Parti Kütahya Milletvekili Ahmet Tan, “Hem kendi aramızdaki birlik ve beraberliği, coşkuyu pekiştirecek bir faaliyettir hem de kendi yöremize ait, kendi ilimizin, ilçelerimizin ve köylerimizin tanıtımına, onların üretmiş olduğu ürünlerin tanıtımına ilişkin bir faaliyettir. 16.’sını yapmış olduğumuz bu festival inşallah ilimize ve ilçemize hayırlı olur” ifadelerini kullandı.

“DEĞERLERİMİZİ ÖNCE KENDİ İNSANIMIZ TANIMALI”

Gediz Tarhana Festivalinin hayırlı olması temennisinde bulunan Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya’nın ilçeleriyle birlikte önemli güzelliklere sahip olduğunu ve bu güzelliklerin önce ilin ve ilçelerin kendi halkları tarafından bilinmesi gerektiğini kaydetti. Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Allah’ın bizlere bahşettiği güzelliklerimiz var. Bu güzelliklerin tanıtımında bu tür fuar ve festivallerin önemli bir yeri var. Aynı zamanda bir şehir kültürünün oluşmasında, şehre ait irtibat bağlarının kuvvetlenmesinde, şehrimizin bilmediğimiz özelliklerinin önce şehirde yaşayanlar tarafından bilinip sonra dışarıya tanıtılmasında bu tür festivallerin kıymetli bir yeri var. En büyük ihtiyacımız, birik ve beraberliğimiz. Bur tür fuar ve festivaller bizleri ve gönüllerimizi bir araya getiren hususlar olarak da kıymetli. Halkımız da bunlara rağbet gösteriyor, genciyle, yaşlısıyla buraları boş bırakmamaya çalışıyor. Yaşadığı ile, ilçeye sahip çıktığını da göstermeye çalışıyor. Sizlerin bu gayretini, tebrik etmek istiyorum. Bunu sürdüren, geleneksel hale getiren iradeyi tebrik etmek istiyorum. Diliyor ve istiyoruz ki Kütahyamıza, Gedizimize ait olan güzellikler önce burada yaşayanlar tarafından bilinsin, daha sonra dışarıdan gelen misafirlerimizle yurt içinde ve yurt dışında paylaşalım. Bu güzellikler yalnızca bize ait değil, bütün insanlığa ait güzelliklerdir. Festivalin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Hem ilçemizin hem de ilimizin tanıtımına katkı sağlamasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Edilen duanın ardından Vali Ahmet Hamdi Nayir ve beraberindeki protokol üyeleri kurdele keserek festivalin açılışını gerçekleştirdi.

Daha sonra Vali Ahmet Hamdi Nayir ve beraberindeki protokol üyeleri satış reyonlarını gezerek esnaflarla sohbet etti.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, festivalin ardından Gediz Belediyesi tarafından Adnan Menderes Yaşam Parkı’na şehitlerin anısına yaptırılan Şehitler Abidesini inceleyerek bilgiler aldı.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.