VALİ AHMET HAMDİ NAYİR 1. OSB’DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Gündem Yayın: 14 Nisan 2017 - Cuma - Güncelleme: 14.04.2017 19:57:54
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3905 okunma
Google News

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR 1. OSB’DE İNCELEMELERDE BULUNDU

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyete geçecek olan Güral Şirketler Grubu’nun yeni fabrika inşaatı ile Tulu Porselen’de incelemelerde bulundu. 

Vali Ahmet Hamdi Nayir, OSB ziyaretine Güral Şirketler Grubu’nun yeni yatırımıyla başladı. 

Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Güral ile Yatırımlar Sorumlusu Ahmet Uluca tarafından karşılanan Vali Nayir devam eden hafriyat çalışmalarını inceledi, bilgiler aldı. 

200 bin m2 kapalı alan üzerine inşa edilecek fabrikada duvar ve yer seramiği üretimi yapılacağını kaydeden İsmet Güral, “Üretime geçeceğimiz ilk etapta yaklaşık 60 bin m2 alanda 350 kişiyi istihdam edeceğiz. İstihdam sayısını her yıl artırarak sürdüreceğiz. Şuanda en büyük hedefimiz fabrikamızı bu yıl içerisinde tamamlayıp, üretime almak” dedi.

İş dünyasının hiçbir çekince duymadan yatırımlarını sürdürmesi gerektiğini ifade eden Güral, “Kütahya pek çok konuda ilklerin şehri olmuştur. 15 Temmuz’da da onurlu ve dik duruş sergilemiştir. Ben ülkeme güveniyorum. Zaman zaman inişler çıkışlar yaşanabilir ancak Türkiye’nin önü açıktır. Bu noktada hiç kimsenin özellikle de gençlerin herhangi bir çekincesi olmasın. Ülkemizde her şeyin iyiye gideceğinden en ufak bir tereddüt duymuyorum” diye konuştu. 

Yatırımın hayırlı olmasını temenni eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “İlimize ve ülkemize vermiş olduğunuz desteklerden dolayı teşekkür ediyor, yatırımlarınızın katlanarak artmasını diliyorum” dedi.

1. OSB’de devam eden ağaçlandırma çalışmalarındaki kadın işçilerle de görüşen Vali Ahmet Hamdi Nayir istek ve arzularını sordu, kolaylıklar diledi. 

Vali Nayir son olarak Tulu Porselen’i ziyaret ederek üretim alanlarını yerinde gördü. 

Tulu Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kılınç fabrika hakkında Vali Ahmet Hamdi Nayir’i bilgilendirdi. 

108 personele istihdam sağlandığını aktaran Ali Kılınç, “1995 yılında çini ve seramik ticareti ile başlayan ticari serüvenimiz, 2001 yılında Kütahya Organize Sanayi Bölgesine taşınmak suretiyle üretim sektörüne adım atmıştır. 2001 yılından bugüne dek seramik imalatıyla üretimlerimiz devam etmiş, 2012 yılında yapılan AR-GE çalışmaları neticesinde firmamız porselen imalatına da başlamıştır” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.