Ustalara Saygı

Kültür Yayın: 03 Mart 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 03.03.2021 15:43:12
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
1907 okunma
Google News
Türk kültür ve sanatına ömrünü adamış Kütahyalı sanatçıların isimleri DPÜ’de eğitim ortamlarına verildi. Ustalara Saygı Açılış Töreni’nde konuşan Vali Ali Çelik, “Çok kıymetli, değerli insan hazinelerimiz var. Üniversitemiz, onların isimlerini yüzyıllarca yaşatacak şekilde eğitim ortamlarına verdi. Üniversitemiz inşallah nice sanatçının yetişmesine de vesile olacak” dedi. 

Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından konferans salonu, TV stüdyosu ve derslik olmak üzere toplam 14 eğitim ortamına Türk kültür ve sanatına ömrünü adamış Kütahyalı sanatçıların isimleri verildi. 

Ahmet Yakupoğlu, Ahmet Uluçay, Oktay Aslanapa, Hafız Emin Efendi, Rifat Çini, Abdullah Taktak, Sıtkı Olçar, Hüseyin Yüce, Hisarlı Ahmet, Hamza Üstünkaya, Mehmet Koçer, Mehmet Gürsoy, İsmail Yiğit ve İbrahim Kocaoğlu’nun adının eğitim ortamlarına verilmesi sebebiyle “Ustalara Saygı Açılış Töreni” düzenlendi.

Törene katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Ali Çelik, başta DPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal ile Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

“İSİMLERİ YAŞAYACAK”

Sanatın insan varoluşundaki temel kıstaslardan biri olduğunu ifade eden Vali Ali Çelik, “Yaratıcının sonsuz kudretinin içimizdeki yansıması olan sanat; insanın, eserleriyle varlığını baki kılma ve yüzyıllarca unutulmama gayesi taşıyor. Bu anlamda çok kıymetli, değerli insan hazinelerimiz var. Üniversitemiz, bugünkü anlamlı çalışmasıyla onların isimlerinin yüzyıllarca yaşatılmasına ve inşallah o değerli isimlerin öncülüğünde nice sanatçının yetişmesine de vesile olacak” dedi. 

“ESERLERİNİZ, HİKÂYENİZE DEVAM ETMENİZE VESİLE OLUR”

Sanatçıların bazen hayattayken anlaşılamadığını, yaşamını yitirdiğinde hakkının teslim edildiğini kaydeden Vali Çelik, “Önemli olan yaşarken anlaşılmak, yaşarken kıymet görmek. Bazen anlaşılmamış olabilirsiniz; ama sarf ettiğiniz çaba, eserleriniz gün gelir bedenleri, asırları aşar ve hikâyenizin, yaşanmışlığınızın devam etmesine vesile olur. Bugün, Üniversitemiz bunun ilk adımını atıyor. Artık bir öğrenci ‘101 No’lu dersliğe gidiyorum’ değil; ‘Ahmet Yakupoğlu, Hisarlı Ahmet, Ahmet Uluçay, Oktay Aslanapa, Hafız Emin Efendi, Rifat Çini, Abdullah Taktak, Sıtkı Olçar, Hüseyin Yüce, Hisarlı Ahmet, Hamza Üstünkaya, Mehmet Koçer, Mehmet Gürsoy, İsmail Yiğit ve İbrahim Kocaoğlu dersliğine gidiyorum’ diyecek. Bu cümle her sarf edildiğinde o isimlerin bıraktığı kültür, medeniyet ve tasarımın sanatsal yanı, zihinsel yönün bir çağrışımı olacak ve onun adı yaşamaya devam edecek” diye konuştu. 

Ustalara Saygı Açılış Töreni, sanatçılara ve merhum sanatçıların yakınlarına Onur Belgesi ile plaket verilmesinin ardından konferans salonu, TV stüdyosu ve dersliklerin incelenmesiyle sona erdi.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.