ÜRETKEN ELLER KADIN KOOPERATİFİ

Gündem Yayın: 21 Mayıs 2019 - Salı - Güncelleme: 21.05.2019 15:03:24
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2044 okunma
Google News

ÜRETKEN ELLER KADIN KOOPERATİFİ’NDE İLK KURS BAŞARIYLA TAMAMLANDI
KADINLARIN ÜRÜNLERİ
KAZANCA DÖNÜŞÜYOR
Kütahya Üretken Eller Kooperatifi’nin öncülüğünde yürütülen keçe ve ev aksesuarları kursu sona erdi. Birçok üst düzey ziyaretçiyi de ağırlayan kurs hakkında konuşan Kooperatif Başkanı Aylin Girgin Oğuz, amaçlarının kadınların ürünlerinin kooperatif çatısı altında kazanca dönüştürmek olduğuna dikkat çekti
Üreten kadınların ürünlerine pazar bulması ve yaşam standartlarını yükseltmesi amacıyla kurulan Kütahya Üretken Eller Kooperatifi, İŞKUR ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile 25 Mart’ta açılan keçe ve ev aksesuarları kursu sona erdi. Kooperatif bünyesindeki ilk kursta 20 kursiyer haftada 24 saat eğitim gördü. 

 


ÜRETKEN KADINLARA TAM DESTEK
Üretken Eller Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Suna Ulucan tarafından gerçekleştirilen kurs protokol ve iş dünyasının da ilgisini çekti. Kursun son haftasında Kütahya Valisi Dr. Vali Ömer Toraman’ın eşi Neşe Toraman, Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli, NG Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Güral, Valilik Basın Yayın ve Halk İlişkiler Müdürü Hamiyet Özkalay, Kooperatif Başkanı Aylin Girgin Oğuz ve yönetim kurulu üyeleri Hatice Yakar, Nuriye Kuşluk, Seda Tutan ve Nevin Işık ziyaret etti. Kurs hakkında bilgiler alan ziyaretçiler, üretken kadınlarla birlikte eserler yaptı. Kooperatifin Kütahyalı üretici kadınlar için önemine değinen ziyaretçiler, ellerinden gelen desteği vereceklerini söylediler. 

 


‘KENDİ AYAKLARININ ÜZERİNDE DURACAKLAR’
Kursun son gününde ise Vali Yardımcısı Arif Yalçın ve Kurslardan Sorumlu Zeki Atik kursu ziyaret ederek bilgi alarak, önümüzdeki dönemle ilgili planlamaları görüştüler. Kursu ziyaret ederek kendilerine destek veren tüm ziyaretçilere teşekkür ettiklerini belirten Başkan Aylin Girgin Oğuz, “Kısa zamanda örnek ve güzel işler çıkaran kursiyerlerimizi kutluyoruz. Amacımız kurslarda beceri öğrenen kadınlarımızın ürünlerini kooperatif çatısı altında kazanca dönüştürmek ve üretime destek olarak kadınlarımızın kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamaktır” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.