ÜNLÜ TARİHÇİ, GÖBEL’DE ŞİFA BULUYOR

Gündem Yayın: 22 Ekim 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 22.10.2018 10:08:42
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2038 okunma
Google News

ÜNLÜ TARİHÇİ, GÖBEL’DE ŞİFA BULUYOR

 

ÜNLÜ TARİHÇİ, GÖBEL’DE ŞİFA BULUYOR

MİDE RAHATSIZLIĞI GEÇİREN ÜNLÜ TARİHÇİ PROF. DR. VAHDETTİN ENGİN, GÖBEL'İN ZENGİN MİNERALLİ SUYUYLA ŞİFA BULUYOR. PROF. DR. ENGİN SIK SIK İSTANBUL'DAN GÖBEL TERMAL TESİSLERİ’NE SU DOLDURMAYA GELİYOR.

Osmanlı padişahı 2. Abdülhamid üzerine 30 yılı aşkın süredir araştırma yapan ünlü tarihçi ve yazar Prof. Dr. Vahdettin Engin’in Göbel Termal Tesisleri’nin müdavimlerinden olduğu ortaya çıktı. 
Tavşanlı Belediyesi ve Dumlupınar Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen konferans için geldiği Tavşanlı’da Göbel Termal Tesisleri’nde konaklayan Vahdettin Engin, o günden bu güne belirli aralıklarla gelerek konaklıyor ve Göbel Termal Tesisleri’nden doldurduğu sularla İstanbul’a dönüyor.

- “GÖBEL SUYUNU İÇMEYE BAŞLADIĞIMDAN BU YANA MİDE İLACI KULLANMIYORUM”
Mide rahatsızlığından dolayı daha önce sürekli ilaç kullandığını söyleyen Prof. Dr. Vahdettin Engin, “Göbel Termal Tesisleri’nde konaklarken buradaki suyun mide rahatsızlıklarına iyi geldiğini öğrendim. Bende de böyle bir rahatsızlık bulunduğu için sabah ve akşam birer bardak olmak üzere günde iki bardak buranın suyunu içmeye başladım. Geldiğim nokta ise şu an mide ilacı kullanmıyorum” ifadelerini kullandı. 
Göbel Termal Tesisleri’ndeki ortamı da çok beğendiklerini dile getiren Prof. Dr. Vahdettin Engin, “Eşimle beraber birkaç kere gelerek burada konakladık. Doğası ve havası başta olmak üzere eşim ve ben buraya hayran olduk. Suyundaki şifası da buna eklenince biz artık buranın müdavimiyiz” dedi. 
Tavşanlı’ya daha önce konferans için geldiğinde ilçe halkının oldukça entelektüel bir yapıda olduğunu gözlemlediğini söyleyen Prof. Dr. Engin, “Genelde bu tür konferanslarda koltuklar dolmaz. Ama Tavşanlı’da katıldığım konferans yoğun rağbet görmüştü. Bu durumdan fazlasıyla memnun olmakla birlikte, bu tür tarihi ve kültürel programlara ilgi gösteren Tavşanlılıları da oldukça entellektüel bulmuştum” şeklinde konuştu.

- BAŞKANIMIZA GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİMİ İLETİYOR, BİR AN ÖNCE HİZMETLERİNE DEVAM ETMESİNİ UMUYORUM
Belediye ve Üniversite’nin düzenlediği konferans dolayısıyla Belediye Başkanı Mustafa Güler ile tanışma fırsatı bulduğunu kaydeden Prof. Dr. Vahdettin Engin, “Daha önce tanıştığım Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler Bey’in baypass ameliyatı olduğunu öğrendim. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletmekle birlikte inşallah bir an önce hizmetlerine devam eder” ifadelerini kullandı.

- VAHDETTİN ENGİN KİMDİR?
1956 yılında Kocaeli'de doğdu. Yakınçağ Osmanlı tarihi uzmanı olan ve özellikle Sultan Abdülhamit dönemine ve Türkiye'de ulaşım tarihine ilişkin araştırmalarıyla tanınan Prof. Dr. Vahdettin Engin, ilköğrenimini Yarımca'da tamamladı. 1977 yılında Galatasaray Lisesi'ni bitirdi ve 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Yakınçağ Tarihi Kürsüsü'nden mezun oldu.
1983 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi'nde araştırma görevlisi olarak akademik hayatına başladı. 1986 yılında "Ahmet Rıza Bey ve Siyasi Faaliyetleri"konulu yüksek lisans tezini, 1992 yılında "Rumeli Demiryolları" konulu araştırması ile doktora çalışmasını tamamladı. 1995 yılında doçent, 2002'de profesör unvanını aldı.
Engin, 2000 yılında çıkan Tünel kitabıyla Türk Tarih Kurumu Ödülü'ne layık görüldü. Evli ve bir kız çocuğu var.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.