Ümit Turmuş'tan Flaş Açıklama

Ümit Turmuş'tan Flaş Açıklama

Spor Yayın: 19 Aralık 2014 - Cuma - Güncelleme: 19.12.2014 20:02:22
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 4 dk.
3890 okunma
Google News

TKİ Tavşanlı Linyitspor Teknik direktörü Ümit Turmuş: "Sevgili Tavşanlı Linyitsporlular.
Teknik heyet olarak geldiğimiz 7 haftayı geçen sürede takımızın ligde kalma mücadelesinde direnç gösteriyoruz. Sezon başından beri maç başı ve maaş alamayan futbolcularımızın direnci bitmek üzere. Devre arasına (21 gün) girerken futbolcularımın 3 günlük izinlerinde evlerine gidecek paraları yok. Bugün 15.00 deki antrenmana kadar da beklenen ödeme yapılamadı. Futbolcularımın moralini iyi görmediğimden antrenmanı iptal ettim.
TKİ’ nin oluşturduğu bütçenin şuana etkisi yok, üstelik Milletvekilimiz Vural Kavuncu tarafından baskı yapılmaz ise Ocak ayının ilk haftası bu paranın gelmesi de pek mümkün gözükmüyor.Ayrıca TKİ nin 1 milyon tl’yi toplu vermesiyle, 100-200 bin olarak aylara bölmesi farklı etki yapacaktır. Bugünkü mali sorunların çözümünde, haftalardır konuşulan Milletvekilimiz, Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve yöneticilerimizce planlanan 20-30 firmaya gidilip yardım toplanması gerçekleşmedi. İyi niyetle çalışan ama GLİ’de sonuç olarak memur olan yöneticilerimizin bu firmalara siyasi destek olmadan yeterli baskı oluşturmaları mümkün değil. Milletvekilimiz Vural Kavuncu,Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu ve Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler taşın altına ellerini bizlerle koymazlarsa bu kurtuluş mücadelesinden başarılı çıkmayız.
Tavşanlıyı Türkiye ve Dünyaya tanıtan kulübümüzün ; Dört takımın küme düşeceği bu zorlu yılda küme düşmesi İlçeyi yönetenlerce de kabul edildiyse bilelim. Takımın 3 milyon borcu olduğu ve tüm gelirlerin temlikli olduğu ortamda ekstra gelirler oluşturulamazsa ne mevcut kadroyu koruyabiliriz ne de transfer yapabiliriz. Ben buraya bu takımı kurtarmak için geldim. “Lale devrinin” borçlarını ödemek için değil. Önceliğim takımı kurtarmak. Ligin en ucuz kurulan takımlarından biriyiz. Malatyaspor, 1461 Trabzonspor, Göztepe , Kocaeli birlikspor gibi takımların 1 veya 2 oyuncusunun maliyeti bizim takımın tamamından daha yüksek. Bu adil olamayan mücadelede var olmak için hiç değilse asgari şartları yerine getirmemiz gerekiyor.
Mevcut futbolcu alacakları ve transfer edilecek oyuncuların peşinatları için acil (6-7 günde) 500-600 bin tl ekstra bir kaynak yaratamıyorsak ve TKİ den gelecek paranın tamamını ocağın ilk haftası alamıyorsak, ileride bulunacak paralarında bir önemi kalmayacaktır.
Bu ekstra kaynakla beraber Tavşanlı ada stadının 2.yarıya yetişmesi diğer bir önceliğimiz olmalı. Kısmi kabulle de olsa stadımıza kavuşmalıyız.
Sonuç olarak ben kaçış ve mazeret için bu saptamaları sizlerle paylaşmıyorum. Ama bu mücadelede samimi olarak yalnız olmadığımızı da görmek istiyorum."

Ümit TURMUŞ

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.