Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu

Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumu

Kültür Yayın: 28 Mayıs 2015 - Perşembe - Güncelleme: 28.05.2015 13:03:51
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3363 okunma
Google News

VI. ULUSLARARASI HİSARLI AHMET SEMPOZYUMU BAŞLADI    
     Belediye Başkanı  Kamil Saraçoğlu, Kütahya Güzel Sanatlar Derneği ve Afyon Kocatepe Üniversitesi işbirliği ile hazırlanan VI. Uluslararası Hisarlı Ahmet Sempozyumuna katıldı.
Sempozyum Hisarlı Ahmetin oğlu  Mustafa Hisarlının açılış konuşmasıyla başladı.

Daha sonra sempozyumda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu ; "Kütahya; 7 bin yıllık tarihi geçmişi ile birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, kuruluşun ve kurtuluşun şehri olan tarihi zenginliği ile bir açık hava müzesi olup, Tarih ve Kültür Kentidir.Kütahyamız kültür ve sanatla yoğrulmuş, içerisinde birçok değeri barındıran bir şehrimizdir.Ahmet Yakupoğlu gibi ressamlar, Gülten Dayıoğlu gibi yazarlar, Şair Şeyhi gibi şairler yetiştirmiş olan ilimiz, pek çok sanatçıya da ilham kaynağı olmuştur. Şehrimizin yetiştirdiği en önemli sanatçılardan biri de Hisarlı Ahmettir. O, ortaya koyduğu eserlerle müzik dünyasında bir üstat, bir duayen olmuştur.Ölümünün üzerinden uzun yıllar geçmesine rağmen "Gök kubbede hoş bir sadâ" bıraktığından dolayı, artık uluslararası bir boyut kazanmış olan böyle bir sempozyumda anılmaya devam edilmektedir.Sanata ve Sanatçıya tam destek anlayışıyla bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da bu tür çalışmaların destekçisi olacağımızı belirtmek istiyor, Ortaya koyduğu eserlerle şehrimizin paha biçilemez bir değeri olan ve bu sempozyuma da adını veren Hisarlı Ahmet'i de bir kez daha rahmetle anıyorum" ,dedi.

Sempozyumun açılışına Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya Güzel Sanatlar Derneği Başkanı Akil Gür, Afyon Kocatepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müdürü Doç. Dr. Uğur Türkmen, Hisarlı Ahmet'in oğlu Mustafa Hisarlı, daire müdürleri, STK temsilcileri, akademisyenler ve basın mensupları katıldı.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.