Ulusal Tıp Kongresi Başladı

Yayın: 08 Şubat 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 08.02.2020 13:46:06
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1220 okunma
Google News

1.Ulusal Tıp Kongresi Başladı

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırma Topluluğu (KSÜTBAT) tarafından düzenlenen 1.Ulusal Tıp Kongresi başladı.

KSBÜ- Farklı illerden akademisyen, hekim ve öğrencilerin katılım sağladığı kongrenin açılış konuşmasını KSBÜ Tıp Fakültesi öğrencisi ve KSÜTBAT Başkanı Ahmet Alpasar yaptı. Alpasar, kongrede emeği geçenlere teşekkür ederek, “En Bilimsel Kongre” sloganıyla yola çıktıklarını belirtti. KSÜTBAT Başkanı Alpasar, KSBÜ olarak daha nice kongrelere imza atmak için ellerinden gelenleri yapacaklarını ifade etti.  

“TÜRKİYE’DE DALLARINDA BAŞARILI OLAN ÖNEMLİ AKADEMİSYENLER DAVET EDİLDİ

Alpasar’ın ardından KSÜTBAT Danışmanı Prof. Dr. Sibel Canbaz Kabay konuşma yaparak, “Öğrencilerimiz bu bilimsel araştırma topluluğunda gönüllü olarak çalışarak, geleceğin akademisyenleri olma yolunda çok önemli adımlar attılar. Bugün de göstermiş oldukları bu bilimsel organizasyondaki başarıları ile hepimizi gururlandırdılar. Türkiye’de dallarında başarılı olan önemli akademisyenleri, KSBÜ’ye davet ederek, onları sizlerle burada buluşturdular.” dedi.

“DÜNYANIN EN BÜYÜK KONGRELERİNDE TARTIŞILAN KONULAR ÜZERİNE KONUŞMALAR YAPILACAK”

Topluluk Danışmanı Prof. Dr. Sibel Canbaz Kabay’ın konuşmasının ardından KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu kürsüye davet edilerek şunları söyledi: “Soğuk kar, kış gününde duayen hocalarımız buraya kadar zahmet ettiler. Bu bilgiyi paylaşma aşkıdır. Bilim insanı olma örneğidir. Hocalarımıza yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Bu organizasyonu düzenleyen öğrencilerimize de teşekkür edip, onlarla gurur duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bugün KSBÜ’de, dünyanın en büyük kongrelerinde tartışılan konular üzerine konuşmalar yapacak olan çok değerli akademisyenleri konuk ediyoruz. Tekrar hepiniz hoş geldiniz.”   

Kongrede ilk sunumları, alanlarındaki başarılı çalışmalar ile isimlerinden söz ettiren Prof. Dr. İskender Sayek ve Prof. Dr. Emin Kansu yaptılar. Prof. Dr. Sayek “Cerrahi Onkoloji: Dünden Bugüne” sunumunu, Prof. Dr. Kansu ise “Genom Çağında Tümör Evolüsyonu ve Darwin” konulu sunumu yaptı.

Kongre Pazar gününe kadar devam edecek.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.