Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Tavşanlı’da

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Tavşanlı’da

Sağlık Yayın: 07 Mayıs 2015 - Perşembe - Güncelleme: 07.05.2015 10:39:13
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3377 okunma
Google News

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Tavşanlı’da

 

 

 Ülkemizde 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999’da meydana gelen depremler sonrasında kurumların acil durum ve afet konusunda yeniden yapılandırılmasıyla; Sağlık Bakanlığı, Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen, Afetlerde Sağlık Organizasyonu Projesi kapsamında, afete maruz kalmış kişilere doğru ve çabuk müdahale ederek, ölü ve yaralı sayısını kabul edilebilir rakamlara indirgemek amacıyla 2004’te yılında kurulan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Tavşanlı’ya geldi.

Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Daire Başkanlığı’na bağlı olarak 21 bölge, 81 ilde yaklaşık 4909 personeli ile ulusal ve uluslar arası alanda acil, afet ve olağandışı durumlarda 24 saat görev yapabilme kapasitesine sahip (UMKE) ekipleri  Tavşanlı Belediyesi’nin misafiri olarak Göbel Kaplıcaları’na kamp kurdu.Kurulan çadırlara yerleşen sağlık ekipleri  10.05.2015 Pazar gününe kadar ikamet edecekler.

     Sağlık Bakanlığı’na bağlı (UMKE) ekipleri  15. Bölge İlleri ( Eskişehir, Bilecik, Afyon, Kütahya) toplantısına, 200 kişilik hekim ve sağlık personeli  katıldı. Ülke çapında 5000 gönüllü personeli olan (UMKE) dünyanın birçok ülkesinde(Somali, Sudan, Pakistan, Nijerya,Nepal ve ülkemizde Simav ve Van) depremlerinde  görev almıştı.

     Tavşanlı 08.05.2015 Cuma günü başlayıp Pazar günü son bulacak ‘’Fiziki Mukavemet ve Hastane Afet Planı çalışması gerçekleştirecek.

Sağlık Bakanlığına bağlı olarak gönüllü hizmet veren (UMKE) ekipleri 09.05.2015 cumartesi günü  Tavşanlı  Doç. Dr.  Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi’nin tamamını teslim alıp tatbikatlarına başlayacaktır. Hastane personelinin tamamı boşa çıkmış olup, temsili olarak evlerine gitmiş olacak.

Bu aşamadan sonra hastaneye gelen  tüm hastaların muayenelerini ve tüm tahlil,röntgen, tomografi, emar  vb. işlemlerini yerine getirecek ve hastane personelinin yerine hizmet verecektir.Tatbikatın amacı, acil durumlarda  hastane personelinin yerini  (UMKE) ekipleri alarak hastalara kesintisiz olarak  hizmet vermektir.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.