Türkiye'yi Başarı ile Temsil Ettiler

Gündem Yayın: 11 Mart 2019 - Pazartesi - Güncelleme: 11.03.2019 16:14:13
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
1892 okunma
Google News

TÜRKİYE’Yİ BAŞARIYLA TEMSİL ETTİLER
"KÜTAHYALI GENÇ AŞÇILARIN BÜYÜK BAŞARISI" 

         Ukrayna’da yapılan Uluslararası “Best Cook Fest – Podillia” gastronomi yarışmasında ülkemizi temsil eden Kütahya Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi aşçı öğrencileri, yarışmadan büyük bir başarıya imza atarak 3 Altın, 1 Gümüş ve 10 bronz madalya ile döndü. 28.02.2019 – 03.03.2019 tarihleri arasında 16 ülkeden aşçı öğrenci ve şeflerin katıldığı yarışmaya Türkiye adına Kütahya Yoncalı MTAL’den 5 öğrenci 10 kategoride katıldı.
         KÜTAHYA YEMEKLERİNİ DÜNYA'YA TANITTILAR
Heyecanlı geçen yarışmalarda ülkeler birbirinden güzel yemekleri ustalıkla sundular. Türkiye’den farklı lezzetleri en güzel şekilde sunan öğrenciler, Kütahya yemeklerinin tanıtılmasını da sağladılar. Kütahya yöresine ait, sıkıcık çorbası, küpte et, hamaylı tatlısı, dövmeç salata gibi lezzetler, farklı ülkelerden gelen jüri değerlendirmelerine tabi tutuldu. Aşçı öğrencilerin yaptıkları Gaziantep ve Hatay gibi Türkiye’ye mal olmuş lezzetlerin yanı sıra modern Türk Mutfağının eşsiz lezzetleri de ödül aldı. 12.Sınıf öğrenci Emirhan KABA “Ana Yemek” kategorisinde Hünkâr Beğendi sunumu ile Altın madalya, 11.Sınıf öğrencisi Mehmet Emin AKSOY “Tatlı” kategorisinde Künefe sunumu ile yine 11.sınıf öğrencisi Cihan GÜLER “Ana Yemek” kategorisinde Fodula sunumu ile Altın Madalya aldılar. Muhammet GÜLER “Tatlı” kategorisinde Antep Katmeri ile Gümüş Madalya, Musa KARATEKE “Ana Yemek” Kategorisinde “Susamlı Antrikot Sarma” ile Bronz madalya aldı. 
Şef Ekip yarışmalarına 3’er kişiden oluşan 2 ekiple katılan okulumuz, 1.ekiple, Sıkıcık Çorbası, Küpte et, bademli kuş üzümlü pilav, dövmeç salata, Saray Helvası ile 2.ekiple İçli Köfte, Kaşarlı köfte ve Kadayıf burma ile Bronz madalya aldılar. 
Okulumuz geçen yılda İstanbul’da yapılan Uluslararası gastronomi yarışmasında 3 altın madalyanın yanında, 95 puanla Modern Türk Mutfağı dalında Türkiye Birincisi olup kupayı almıştı. 
            Turizm alanlı lisenin Okul Müdürü Hakan GÖLPINAR “Zor şartlarda, zorlu bir yolculuktan sonra böyle bir başarı elde etmemiz çekilen tüm zahmete değdi açıkçası. İşlerimizi sonuç değil, süreç odaklı yürütüyoruz. Daha yorucu ancak daha kalıcı oluyor. Her yıl artan başarı, istikrarı gösteriyor. Okulumuz çok kısa süre içinde Türkiye’nin en iyi eğitim veren turizm okulları arasına girdi. Yurtiçindeki ve Uluslararası yarışmalara davetler alıyoruz. Güney Kore Seul’de ve Moğolistan’daki yarışmalarda ülkemizi temsilen teklifler alıyoruz. Turizm bölgelerindeki oteller okulumuz öğrencilerini tercihen istiyorlar. 2 yıldır ERASMUS kapsamında 40 öğrencimiz Avrupa ülkelerine staja gidiyor. Döner Sermaye işletme gelirimiz Türkiye’de 800 Döner Sermayeli Meslek Lisesi arasında 29.sırada. Bunlar elbette tesadüf değil, Allah’ın izni ve dilemesiyle, öğrencilerin ve öğretmenlerin çabalarının karşılığı. İyi niyet ve samimiyetle çalışan bir ekibimiz var. Tüm öğrencilerimi ve öğretmenlerimizi yürekten kutluyorum. Bizlere desteğini esirgemeyen İl Milli Eğitim Müdürümüz Hasan BAŞYİĞİT’e ve Ege Profesyonel Aşçılar Derneğine (EPAD) çok teşekkür ediyorum” dedi.
12.Sınıf Öğrencisi Emirhan KABA “Okulumuzla 9.sınıftan beri yarışmalara katılıyorum. Stajımı Antalya’da yaptım. Viyana’da da staj yapma imkânı buldum. Bu kez de Uluslararası bir yarışmada Altın madalya aldım. Bize bu imkânları sunan büyüklerime, Okul Müdürümüze, Öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Çok mutluyum” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.