TÜRKİYE'NİN MAARİF DAVASI

Gündem Yayın: 16 Mart 2018 - Cuma - Güncelleme: 16.03.2018 15:14:35
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2374 okunma
Google News

VALİ AHMET HAMDİ NAYİR “TÜRKİYE'NİN MAARİF DAVASI” İLE MEYDAN OKUDU
Kütahya Boğaziçi Şehir Koleji öğretmen ve öğrencileri, kitap okumayı yaygınlaştırmak ve kitabı olmayan okullara kütüphane kurabilmek amacıyla başlattıkları “Kitabım Kitabın Olsun” projesi kapsamında Boğaziçi Şehir Koleji öğrencilerinden Metin Yiğit Tezcan’ın meydan okumasını kabul eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Huzur” adlı romanını tamamlayarak teslim etti.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Huzur adlı romanı teslim etmek üzere Boğaziçi Şehir Koleji öğretmen ve öğrencilerini İl Özel İdaresindeki makamında kabul etti.

Huzur romanına dair izlenimlerini öğrencilerle paylaşan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Ahmet Hamdi Tanpınar’ın romanına “Huzur” ismini vermiş ama huzuru arayışını görüyoruz orada. İnsanların kendi hayatlarında ve toplum hayatlarında bir huzur arayışları var. Mümtaz, Nuran ve Suat huzurun oluşmasındaki engelleri aşmaya çalışarak kendi hayatlarına bir huzur getirmeye çalışıyorlar ama sonuca ulaştığımızda da tam bir huzuru görmüyoruz. Bir sürü toplumsal sıkıntıları görüyoruz. Benim asıl dikkatimi çeken, bu kitabın anlatıldığı dönemdeki sosyal olguların çok hızlı değişmesi, yeni cumhuriyetin kurulmuş olması, toplumsal değerlerin farklılaşmasıyla romandaki şahsiyetlerin yeni hayatlarında huzuru arayışları... Belki toplum, insan olarak her birimizin gayesi o huzuru aramak, o huzuru bulabilmek” diye konuştu.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Nurettin Topçu'nun “Türkiye'nin Maarif Davası” isimli kitabıyla meydan okudu. 

Boğaziçi Şehir Koleji öğretmenlerine meydan okuyan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Biz görevimizi yaptık. Huzur kitabımızı okuyarak teslim ettik. Ben de Nurettin Topçu’nun “Türkiye’nin Maarif Davası” kitabını teslim ediyorum. Okulumuzda bu kitabı okumayan öğretmenlerimize meydan okumuş olalım ve bir hafta süre verelim. Projenizde başarılar diliyorum inşallah hayırlı sonuçlara ulaşırsınız” dedi.

Vali Ahmet Hamdi Nayir, Eleanor Coerr tarafından yazılan “Sadako ve Kağıttan Bin Turna Kuşu” adlı kitabı da kitap kumbarasına koyulmak üzere hediye etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.