TÜRKİYE’DE SİGORTACILIĞIN GELECEĞİ

Gündem Yayın: 08 Mayıs 2016 - Pazar - Güncelleme: 08.05.2016 17:05:08
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3880 okunma
Google News

GEDİZ MESLEK YÜKSEKOKULU’NDA MAYIS AYI KARİYER GÜNLERİ KAPSAMINDA
“TÜRKİYE’DE SİGORTACILIĞIN GELECEĞİ”
KONULU SEMİNER GERÇEKLEŞTİRİLDİ
    Dumlupınar Üniversitesi Gediz MYO’ da,  “Bankacılık ve Sigortacılık” bölümünde okuyan 1. sınıf ve 2. sınıf öğrencilerinin katıldığı “Türkiye’de Sigortacılığın Geleceği“ konulu seminer düzenlendi.  Mayıs ayı Kariyer Günleri kapsamında düzenlenen ilk seminerde “Türkiye’de Sigortacılığın Geleceği “ başlığı altında “ Sigoratacılığın geçmişi, günümüzde Sigortacılığın önemi,  Sigortacılığın geleceği ve Sigortacılık sektöründe istihdam olanakları“ konusunda seminer düzenlendi. Öğretim Görevlisi Mehmet Mutlu tarafından düzenlenen seminerde konuşmacı olarak katılan Cavit Başer ve sigorta uzmanı Ahmet Aksu hazır bulundu.
  Cavit Başer’in gerçekleştirdiği seminerde “Sigortacılık sektörü Türkiye’de hızla gelişen ve büyüyen bir sektördür. Sigortacılık sektöründeki büyüme ve gelişme ivmesi, sigortacılık mesleğinin gözde bir meslek olmasını sağlamaktadır. Günümüzde, sigortacılık sektöründe yer alan meslekler geleceğin meslekleri arasında gösterilmektedir. Sigortacılık sektöründe kariyer fırsatları hızla artmakta ve sektör 50 binden fazla kişiye istihdam olanağı sağlamaktadır.“ şeklinde konuşmasını gerçekleştirmiştir. 
  Bankacı veya sigortacı olmaya aday öğrencilere, kendilerini mesleki olarak hangi konularda yetiştirmeleri gerektiği, iş hayatına atıldıklarında karşılaşacakları zorluklar gibi konularda deneyimlerine dayanarak önerilerde bulunan Cavit Başer kendisinin de yaşadığı örnek olaylardan kesitler aktardı. Son olarak soru-cevap kısmında öğrencilerin soruları cevaplanmış, sorulan sorulara doğru cevap veren öğrencilere hediyeler dağıtılarak seminer verimli bir şekilde tamamlanmış oldu.
  Cavit Başer’e okulumuzun talebine gösterdiği olumlu yaklaşım ve gerçekleştirdiği sunum için Öğretim Görevlisi Mehmet Mutlu tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.
   Cavit Başer öğrencilere yaptığı teşekkür konuşmasında üniversite öğrencileriyle ve diğer bir anlamda gelecekteki meslektaşlarıyla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek katılımlarından dolayı öğrencilere teşekkür etti.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.