TÜRKÇÜLÜK BÖLÜCÜLÜK MÜDÜR?

Yayın: 25 Ekim 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 25.10.2017 10:21:32
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
2659 okunma
Google News

               

CHP Tavşanlı ilçe Başkanı Fisun Aktakka Yıldız yaptığı basın açıklaması ile Türkçülük üzerine durdu.

Yıldız yaptığı yazılı basın açıklaması ile şunları söyledi; 

 

  "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!"
                  "TÜRK;ÖĞÜN-ÇALIŞ-GÜVEN."
                  "TÜRK MİLLETİ ASİLDİR,TÜRK MİLLETİ ÇALIŞKANDIR,TÜRK MİLLETİ ZEKİDİR!"
                  "YÜCE TÜRK MİLLETİ" ve "AZİZ TÜRK MİLLETİ"
                  "BENİ TÜRK HEKİMLERİNE EMANET EDİN"
                  "EY TÜRK GENÇLİĞİ"
               “  ATATÜRK'ün bu sözlerine yüzlercesini daha ilâve edebiliriz.TÜRK kimliği ve TÜRKÇÜLÜK anlayışına ait pek çok örnekten bir kaçıydı bunlar! Ancak bu TÜRKÇÜLÜK;Milliyetçilik esasıyla bağdaşan,kafatasçı değil;millete aidiyeti öngören bir TÜRKÇÜLÜKTÜR...TÜRKLÜĞÜ tarif ederken de ne demiştir? "TÜRKİYE DEVLETİ'ni kuran halka TÜRK MİLLETİ denir." ATATÜRK'ün tarifinde etnik köken vurgusu yoktur!..Nitekim,işgalcilerle yurt sathında savaşılırken;kuzeyde lâz,doğuda daha kozmopolit bir birlik,güneydoğuda kürt,Sakarya ve çevresinde abaza,çerkez. Ve bunların çimentosu yörük TÜRK MİLLETİ birlikte savaştılar...TÜRK kimliğini tanımlarken inançları nedeniyle yeryüzündeki TÜRKLER'i dışlayamayız!Bugün yeryüzünde yaşayan bir milyara yakın TÜRK'ün pek çoğu hıristiyan,musevi,budist,tengrici,şaman,sünni,alevi din ve mezhep inanışındadır. Dinleri değişik diye bunların TÜRK olduğunu inkâr edemeyiz!
620 yıl TÜRK kimliği,Osmanlı baskısıyla,İslâm'ın içinde kaybolmuştur.Kurtuluş Savaşı'nın başlamasıyla birlikte milli kimliğimizi yeniden kazandık.İlk Milli Meclisimiz de "TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ"adıyla açıldı.Böylece TÜRK kimliğini öne çıkararak ümmetçilikten yurttaşlığa,kula kulluktan vatandaşlığa geçiş oldu. Burada hatırlamak gerekir:akape genel başkanı sayın R.T.Erdoğan geçmişte ne demişti?"Yurttaşlık diye bir din uydurdular...."Oysa YURTTAŞLIK;Cumhuriyetin ,milletimize kazandırdığı en önemli değerdir! Kendisini cumhurbaşkanlığına taşıyan da işte bu VATANDAŞLIK kimliğidir!..Yurttaşlığı bir din gibi gösterip;halkı vatandaş yerine kul, millet yerine de ümmet olmaya teşvik etmektedir..Oysa VATANDAŞLIK bir din değildir. Bağımsız bir Vatanı olmayan kişinin din yaşantısı da olamaz!!!Vatandaşlık;kişiliktir.kimliktir,ulusal onurdur!
Ve sadece LÂİK devletlerde vatandaşlar eşit kimliğe sahiptir.
Sadede gelirse: Sayın akape genel başkanı daha önce de "Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldım" demişti.!.Şimdi de "TÜRKÇÜLÜK BÖLÜCÜLÜKTÜR!" diyerek,ulusal kimliğimizi yok etmeye çalışmakta,TÜRKLÜĞÜ değersiz kılmayı amaçlamaktadır...Sebebi nedir?  Kime ne mesaj vermektedir?.. Oy kazanmak için kimlere şirin gözükmeye çalışmaktadır?  Oy için daha hangi değerlerimiz ayaklar altına alınacaktır?  "BU MİLLET" TÜRK MİLLETİ değilse;hangi millettir? Bu soruların cevaplarını "BU MİLLET" öğrenmek ister!!!Cevap verilmezse de BU MİLLET kendisi cevapları bulur,takdir eder!!!
                    MİLLİYETÇİLİK,TÜRKÇÜLÜK konusu olunca mhp. ve bbp. gibi partilere ve ülkücü vatandaşlara sormadan geçmek olmaz!.Bu sözler sizleri yaralamıyor mu?.Neden protesto etmiyorsunuz?. Yoksa MİLLİYETÇİLİK ve TÜRKÇÜLÜK sadece parti isminde ve sözde mi?
TÜRK kimliği anayasadan çıkarılırken;
TÜRK BAYRAKLARI yakılıp,çiğnenirken(akape mitingleri sonrası görüntüler de  buna dahil) ;
Askeri kışlanın içindeki Bayrağımız,teröristler tarafından gönderden indirilirken;
T.C. tabelâları resmi kurumlardan kaldırılırken;
ANDIMIZ yasaklanırken;
Milli Bayramlarımız engellenirken;
ATATÜRK heykellerine saldırılar olurken;
Ülke toprakları parsel parsel yabancılara satılırken;
EGE'DEKİ 19 ADAMIZ Yunanlılar tarafından işgal edilip,askeri üs haline getirilmişken;
SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ kaçırılırken ve bugün de terörist işgalindeyken;
Musul Başkonsolosluğu Işid'e teslim edilirken;Türkmenler Irak ve Suriye'de katledilirken; Diyarbakır'da,terörist başının posteri altında,milyonlarca kişi ve dünya televizyonlarının önünde,bebek katilinin mektubu Türkçe ve kürtçe okunurken;   NEREDEYDİNİZ???   Ve şimdi ; "TÜRKÇÜLÜK BÖLÜCÜLÜKTÜR" denilirken NEREDESİNİZ ???                     Bütün  TÜRK MİLLETİ'ne selâm olsun!!!
                      "NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!!"""

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.