Türk savaş canlandırma ekibi Rusya'da

Kültür Yayın: 12 Haziran 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 12.06.2019 20:32:16
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2540 okunma
Google News

Türk savaş canlandırma ekibi Rusya'da

Tuna İşleyen / Görüntülü

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen "Times and Epoch" festivaline Türkiye'den ilk kez savaş canlandıra ekibi katıldı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da 7.si düzenlenen "Times and Epoch" festivalinde bu sene ilk defa Türkiye'nin tek savaş canlandırma ekibi olan Ordugâh ekibi katıldı. Bu festivalde dünyanın pek çok yerinden gelen farklı kültürlerin dönem canlandırmaları gerçekleştiriliyor. Osmanlı Devleti'nin 15-18. yüzyıllar arası dönemini canlandıran bu Ordugah ekibinde ok talimi, kılıç talimi, mızrak talimi gibi faaliyetler yapılarak ziyaretçilere o dönem yaşantısı yansıtıldı.

 

Moskova'da gerçekleştirilen ve 6 Haziran'da başlayan festival 16 Haziran'a kadar devam edeceği bilgisi edinildi.

Sivas da faaliyet gösteren Ordugah ekibi içerisinde Kütahya Tavşanlı ilçesinden de Dumlupınar Üniversitesi Tarih Yüksek Lisans tamamlayan ve Tavşanlı İMKB Anadolu Öğretmen Lisesi'nde öğrencilere okçuluk eğitimi veren Gökhan Kartal yer alıyor.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.