Türk İş Kütahya İl Temsilcilği Basın Açıklaması

Yayın: 01 Mayıs 2019 - Çarşamba - Güncelleme: 01.05.2019 11:45:04
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2040 okunma
Google News
 
“1 MAYIS Dünyada ve ülkemizde 100 yıldan fazla zamandır kutlanan 1 Mayıs nedir? Nasıl doğmuştur? İşçi sınıfı için neden önemlidir? Yakın tarihimiz işçi sınıfı için mücadelelerle doludur. Mücadelelerin temelinde de, elbette ki hak arayışları yatmaktadır. 
1 Mayısların temeli 1856 yılında Avustralya’daki maden ve inşaat işçilerinin uzun çalışma saatlerini protesto etmeleri ile başlar. Ve yine aynı sebeple 1884-1886 yılları arasında Amerika’da çalışma saatlerinin düşürülmesi gerekçesiyle beşbinden fazla işyerinde grevler başlatıldı. Çıkan olaylara güvenlik güçleri sert müdahalelerde bulundu. İşçilerden ölenler ve yaralananlar oldu. Üç gün süren olayların ardından dört sendikacı idam, dört sendikacıda ağır hapis cezasına çarptırıldı. Nihayetinde 1889 yılında milletler arası işçi kardeşliği teşkilatı kongresinde 1 Mayıs tarihi işçi bayramı olarak kabul edildi. Görüldüğü üzere, bugün işçi sınıfının sahip olduğu hak ve kazanımların tarihi, mücadele, acı ve bedellerle dolu. Bu mücadelelerin anıldığı ve kazanımların kutlandığı gün olan 1 Mayıslar işçi sınıfı ve emeği ile geçinen herkes için büyük önem ve anlam taşır. Hiçbir hak, hiçbir kazanım kendiliğinden oluşmaz, oluşmamışta, oluşmayacakta. Yüzyıldan fazla zaman öncesi, bizlerin sınıf büyüklerinin verdiği mücadeleler, ödedikleri bedellerin karşılığı, şu an elimizde bulunan kazanımların temelidir. Ülkemizde işçi sınıfının önderliğini ve çıkarlarını koruyan gözeten ve gelişmesi için mücadele eden işçi birliğinin ismi de Türk-İş’tir. Türk-İş kurulduğu yıl olan 1952 den bu yana, işçi hak ve çıkarlarını ön planda tutan ve bu çizgini hiç bozmadan günümüze gelen ülkemizin en büyük, en köklü işçi sendikalarının buluştuğu konfederasyondur. Misyonu, işçilerin hak ve menfaatlerini korumak ve ilerletmek olan Türk-İş’in, bu amaç dahilinde aldığı güç ise tamamen temsil ettiği kitleden gelmektedir. Hiç bir siyasi görüşün ön/arka bahçesi değildir. Her siyasi görüşe aynı mesafede ancak ülke çıkarlarının, vatan sevdasının tam ortasındadır. Ülkemiz işçi mücadelesinin önderi olan Türk-İş’in, ülkemizdeki işçi sınıfının mevcut haklarının tamamında imza ve emeğe sahiptir. Bu kazanımların ileriye gitmesi için söylemler ve istekler bir yana, sınıf dayanışması ve mücadele şarttır. Ve bu mücadele ruhu kaybedilmemelidir. Artık günümüzde her ne kadar 1 Mayıslar bir bayram havasında kutlanmakta ise de, işçi ve emek sınıfının sorunlarının dile getirildiği, taleplerin daha gür bir şekilde seslendirildiği günlerdir. Her emekçi, her işçi bu gününe sahip çıkmak zorundadır. Eğer, kazanımlarımızın korunmasını istiyorsak. Yeni haklara yelken açmak istiyorsak. Böyle günlerimize sahip çıkacağız. Sen, ben, onlar değil, biz diyeceğiz. Alanlara koşup 1 Mayıs emek ve dayanışma günümüzü doyasıya kutlayacağız. Emekçi kardeşlerimizle buluşmak üzere. Türk-İş olarak bu yıl Kocaeli’ndeyiz. YAŞASIN 1 MAYIS, YAŞASIN İŞÇİLERİN DAYANIŞMASI”
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.