TURİZM LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN SERTİFİKA HEYECANI

Eğitim Yayın: 06 Aralık 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 06.12.2017 17:13:02
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2711 okunma
Google News

TURİZM LİSESİ ÖĞRENCİLERİNİN SERTİFİKA HEYECANI
Yoncalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine yönelik Ulusal Ajans desteğiyle gerçekleşen “Turizm Öğrenci Becerilerinin Geliştirilmesi” Erasmus+ projesi sertifika töreni Yoncalı Uygulama Otelinde yapıldı. Almanya ve Viyana’daki çeşitli işletmelerde staj yapan öğrenciler törende Almanca Dil sertifikalarını, Europass ve Staj Belgelerini aldılar.  
Törene katılan Milli Eğitim Şube Müdürü Celal BOZTEPE “Bu tür projeler öğrencilere özgüven kazandırıyor. Öğrenim hayatında ve sonrasında girişimci birer birey olarak bu etkiyi hissedecek, faydasını göreceksiniz. Projeyi başarıyla tamamlayan Okulumuzu ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum” dedi. Okul Müdürü Hakan GÖLPINAR “Projenin en önemli artısı dil becerinizi geliştirmesidir. Turizm sektöründe dil öğrenmek insana başlı başına bir meslek kazandırır. Genç yaşta farklı ülkeler görmek olumlu anlamda bir deneyimdir.  Bunun faydasını ileride göreceksiniz. Bir projenin yürütülmesi kolay olmuyor emek istiyor, sorumluluk istiyor. Projede emeği geçen İdareci, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. 2018 yılında 2 projeyle tekrar başvuracağız. Kabul edilmesi durumunda staj programı tekrarlanacak” dedi. Proje koordinatörü Müdür Yardımcısı Ebru AYDIN’da projeyle kendisinin de ilk kez yurtdışına çıktığını ve farklı bir deneyim yaşadığını, proje yürütülürken zaman zaman yorulduğunu ama sonuçta emeğin karşılığını öğrencilerin memnuniyetiyle aldığını söyledi. 
Törende öğrenciler yurtdışında yaşadıkları hatıraları ve deneyimlerini anlattılar. Staj dışında gözlemlerini anlatırken gülümseten birçok hatıranın dile gelmesiyle törende keyifli anlar yaşandı. Tören sonunda sertifikalarını alan öğrencilerin sevinçli oldukları görüldü. Tören Pasta kesimi ve ikramlarla sona erdi. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.