TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEK OKULU TAŞINDI

Gündem Yayın: 27 Nisan 2018 - Cuma - Güncelleme: 27.04.2018 13:16:07
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2551 okunma
Google News
DPÜ, TAVŞANLI TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU (4 Yıllık) 
YENİ BİNASINA TAŞINDI
Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu yeni yapılan binaya taşındı.
Konu hakkında Ak Parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu şu yazılı açıklamada bulundu; "İlk defa Milletvekili seçildiğimizde Tavşanlı’lı hemşehrilerimizin bizden taleplerinden birisi de Tavşanlı’da 4 yıllık bir Fakülte / Yüksekokulun açılması yönünde olmuştu. Bununla ilgili girişimlerimiz sonucunda 2012 senesinde Dumlupınar Üniversitesi’ne bağlı olarak Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu kurulmuştu. Okul ihtiyacı için gerekli ödenekler sağlanarak 2015 tarihinde yapımına başlanan inşaat çeşitli sorunlar nedeniyle gecikti ve bina en nihayetinde geçtiğimiz ay DPÜ Yapı İşleri Teknik Daire Başkanlığı tarafından teslim alındı, öğrencilerimiz yeni binamızda Eğitim Öğretim faaliyetine başlamıştır. 
Yüksekokulumuzda “Turizm İşletmeciliği” ve “Gastronomi ve Mutfak Sanatları”  olmak üzere iki bölümümüz, 3 Adet öğretim üyemiz ve 3 Adet öğretim elemanımız bulunmaktadır. Turizm İşletmeciliği bölümünde 1. Sınıfta 110 öğrenci, 2. sınıfta 103 öğrenci ve 3. üncü sınıfta 45 toplamda 258 öğrencimiz eğitim öğretim faaliyetini sürdürmektedir. Gastronomi ve Mutfak sanatları bölümüne Eylül 2019 tarihinde öğrenci alınarak eğitim öğretim faaliyetine başlanması planlanmaktadır. Haziran 2019 tarihinde Turizm İşletmeciliği bölümünden ilk mezunlarımız verilmeye başlanacaktır.
Yüksekokulumuzun tamamlanan yeni binasında 178 kişilik konferans salonumuz, 162 kişilik Amfi ve 60 ar kişilik 17 adet derslik, 42 kişilik bilgisayar Laboratuvarı, 42 kişilik Yabancı Dil Laboratuvarı, 1 adet Ön Mutfak Laboratuvarı, 1 Adet Servis Bar Laboratuvarı, 1 Adet Yiyecek-İçecek Servisi Uygulama Laboratuvarı, 1 Adet soğuk hava deposu ve 1 Adet Konaklama Laboratuvarı bulunmaktadır.
Yeni eğitim binası ile çok daha modern bir görünüme sahip olan okulumuza yeni bölümlerin açılması ile de ilgili çalışmalarımız devam ediyor. 4 senelik eğitim veren Yüksekokulumuzun bölgenin ve ülkemizin ihtiyaçları ve gelişimi de göz önüne alındığında gelişmeye çok uygun olduğunu, her geçen sene öğrenci sayısının artacağını söyleyebiliriz. Okulumuzun yeni binasının öğrencilere, eğiticilere hayırlı olmasını dilerken herkese sağlıklı günler temenni ederim."
 
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.