Tunçbilek’te Kömür İşçileri Maaşlarında Artış Bekliyor Tuna İŞLEYEN

Gündem Yayın: 20 Nisan 2016 - Çarşamba - Güncelleme: 20.04.2016 13:05:19
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
4915 okunma
Google News
Tunçbilek’te Kömür İşçileri Maaşlarında Artış Bekliyor   
 
Tuna İŞLEYEN / TAVŞANLI,(Kütahya),(DHA)
KÜTAHYA'nın Tavşanlı İlçesine bağlı Tunçbilek Beldesinde Garp Linyitleri İşletmesi'ndeki  (GLİ) taşeron  bir firmada çalışan işçiler ücretlerinin düşük olmasına tepki gösterdi.
 
Mesai saatlerinin belli olmadığını, fazla mesailerini alamadıklarını, ücretlerinin yetersiz olduğunu iddia eden işçiler devletin kendilerini görmesini istiyor. İşçilerden Nusret Bayram, "Devletin bu işyerinde bir merhametsizliği var. Burada işçiler yıllarca çalışmakta. Ağır iş kolunda askeri ücret düzeyinde çalışmaktalar. Gece gündüz 24 saat 10 yıldan, 11 yıldan bu yana çalışmaktayız. Devletimizin sesimizi duymasını istiyoruz. Devlet halkının nefesini hiçbir zaman kesmez. Buradan aldığımız taşı basıp para olarak gönderiyoruz. Çocuklarımızı okutacak kadar para istiyoruz, fazlası bizlere haram olsun. Bizler devletten muhatap bekliyoruz. Yüce devletimizin sesimizi duymasını istiyoruz. Bu Dünya coğrafyasında bir tek Yahudilerin ayakkabısı yırtık değil, senin evladının, vatandaşının da ayakkabısı yırtık" diye konuştu.
 
İşçilerden Üzeyir Kocaağa da "2005 yılında işe başladım. 2015 yılının sekizinci ayında yönetmelik değişti denildi ve ağır iş kolunda çalışırken hakkımız olan ücreti alamıyoruz. Hakkımızı almak için gerekli yerlere söyledik ancak ilgilenen olmadı. Devletimizin bize yardımcı olmasını istiyoruz. Mesainizi alacaksınız deniliyor, ama alamıyoruz" dedi.
 
Daha önce çalışırken parmağı kopan ve tedavisinden sonra aynı işyerinin farklı bölümünde çalışmaya devam eden İbrahim Yurtlu ise, "7 yıl önce işe başladığımda iş kazası ile parmağımı koparttım. Yine işe girerek farklı bölümde işe başladım. Askeri ücrete zam geldi denildi, bizim maaşımıza zam yapılmadı. Burada ağır iş kolunda yer altı sigortamız yatmıyor" diyerek tepkisini dile getirdi.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.