Tümör ameliyat yapılmadan 30 dakikada temizlendi

10 cm çapında dev böbrek tümörü olan kadın hasta K.K., Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Girişimsel Radyoloji Bölümünde anjiografi ile embolizasyon (damar tıkama) yöntemiyle başarı ile tedavi edildi. Tümör yaklaşık 30 dakikada temizlendi.

Sağlık Yayın: 31 Mayıs 2019 - Cuma - Güncelleme: 31.05.2019 09:16:43
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2588 okunma
Google News

SAĞLIK ÜNİVERSİTESİ DOKTORLARI BÖBREK TÜMÖRÜNÜ AMELİYATSIZ TEMİZLEDİLER

 

 

KSBÜ (Kütahya)- Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Girişimsel Radyoloji Bölümü’nde, kadın hasta K.K.’nin tümörü, ameliyat yapılmadan 30 dakikada temizlendi. Anjiografi ile embolizasyon (damar tıkama)  yöntemiyle tedaviyi gerçekleştiren Doç. Dr. Mehmet Korkmaz, ‘’Günümüzde Radyoloji sadece tanı amaçlı bir branş olmaktan çıktı. Girişimsel radyoloji değişik hastalıklarda kullanılan önemli bir tedavi yöntemi haline geldi. En etkin kullanım alanlarından birisi de tümör-kanser hastaları. Bazı organ kanserlerinde ve uygun olan hastalarda kanserli dokuya giden damarı özel bir teknolojik yöntem olan hareketli röntgen görüntüsü rehberliğinde tıkıyoruz. Böylelikle tümör dokusunun kanlanması kesilince doku ölüyor. Yüksek düzeyde teknolojik yatırım gerektiren ve akademik bilgi- deneyim gerektiren bu yöntem, ameliyatlı tedavilere oranla çok daha az hayati risk taşıdığından dolayı tercih ediliyor. Bu ileri düzey tedavi yönteminin Kütahya’da, hastanemizde uygulanabiliyor olması hastalarımız için büyük bir imkan. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, öğretim üyeleri olarak bizleri her zaman akademik bilgi ve mesleki yetkinliklerimizi geliştirmeye teşvik etmekte ve yenilikçi uygulamaları Kütahya’da hayata geçirmemiz için önümüzü açmaktadır. Bu nedenle Rektörümüz ve İl Sağlık Müdürlüğü ile hastane yöneticilerine teşekkür ederim.’’ diye konuştu.

 

‘’ALLAH DOKTORLARIMIZDAN VE BİZLERE BU İMKANI KÜTAHYAMIZDA SAĞLAYAN DEVLETİMİZDEN RAZI OLSUN”

 

Hasta yakınları bu tedavi yöntemi için, ”Annemizin rahatsızlığı nedeniyle gittiğimiz doktorlar böbrekte 10 cm büyüklüğünde büyük bir tümör olduğunu ve ameliyat olması gerektiğini söylediler. Ama ameliyat sonrası böbreğini kaybetme riski vardı. Hastanedeki doktorlarımız bize ameliyatsız tedaviyi anlattılar, bizde kabul ettik. Başka yerlere gitme durumumuz zaten yoktu. Eğer başka illere gitsek perişan olurduk. Çok şükür üniversiteden Doç. Dr. Mehmet Korkmaz hocamız tümörü yarım saat içinde, ameliyat etmeden yok etti. Annemizin böbreği de zarar görmedi. Doç. Dr. Mehmet Korkmaz hocamıza teşekkür ediyoruz. Biz böyle bir tedaviye belki büyük şehirlerde bile ulaşamayacak iken kendi memleketimizde, kendi hastanemizde tedavi olduk. Allah, KSBÜ Hastanesi çalışanlarından ve bize bu hizmetleri sağlayanlardan, Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Allah güçlerine güç katsın." ifadelerini kullandılar.

 

KISACA ANJİOGRAFİ İLE EMBOLİZASYON YÖNTEMİ NEDİR?

 

Bu işlem bazı organ ve doku kanserlerinde kullanılmaktadır. Önce hastanın bu tedaviden fayda görüp görmeyeceği araştırılır. Uygun hastalarda anjiyografi (damar görüntüleme) cihazı ile tümörü besleyen damar görüntülenir. Ardından embolizasyon denilen işlem ile tümöre giden damar tıkatılır. Böylelikle tümör kanla beslenemez hale gelir, küçülüp yok olur.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.