Trüf Aşılı Fidanların Kültür Bakımları

Gündem Yayın: 21 Eylül 2018 - Cuma - Güncelleme: 21.09.2018 12:24:16
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
2767 okunma
Google News

Trüf Aşılı Fidanların Kültür Bakımları 
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Trüf Mantarı Uygulama sahasında kültür bakım çalışmaları yapıldı.

Dünyanın en değerli mantarı “kara elmas” olarak bilinen ve cinsine göre bin dolarlara kadar satış fiyatı bulunan trüf mantarı ile ilgili olarak Orman Genel Müdürlüğü Trüf Ormanı Eylem Planı 2014 - 2018 yılları arasında uygulamaya geçirildi.

Eylem planı çerçevesinde Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Trüf mantarı aşılı Meşe ağacı fidanları 2016 yılında Simav’da toprakla buluşturuldu.

Bölge Müdürü Adnan Kayım; “Orman Genel Müdürlüğümüz 2014-2018 yılları arasında Trüf mantarlarının olacağı ormanların kurulması talimatını yayınlayıp bunu bir eylem planına dönüştürdü. Bizde Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü olarak Simav Orman İşletme Müdürlüğünde 2016 yılı Nisan ayında saplı meşe (Quercus robur) palamutları ve kestane (castanea sativa) tohumlarından çimlenen fidanların köklerine steril ortamda yazlık trüf mantarı (tuber aestivum) sporları – miselleri aşılayarak elde ettiğmiiz tüplü fidanları toprakla buluşturduk. Simav Orman İşletme Müdürlüğü Kiçir ve Aksaz bölgelerinde 10 ‘ar dönüm alanda oluşturulan plantasyon sahalarımızda trüf mantarı aşılı tüplü 384 adet meşe fidanı ile 36 adet kestane fidanı dikerek çalışmalarımızı sürdürdük. Fidanlarımızın kültür bakımları Simav Orman İşletme Müdürlüğü tarafından yapıldı. Amacımız mahsul alabilmek ve Simav’da trüf mantarının yaygınlaşmasını sağlamak” şeklinde konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.