Trafik Kazalarını da Önleyebilecek beni fark et yeleği büyük beğeni topladı

Teknoloji Yayın: 17 Nisan 2018 - Salı - Güncelleme: 17.04.2018 10:45:25
Editör -
Okuma Süresi: 55 sn.
4623 okunma
Google News

Beni fark et yeleği büyük beğeni topladı

Tuna İşleyen 

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul tanıtım toplantısında öğrencilerin hazırlamış olduğu proje büyük beğeni topladı.

Tavşanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul öğrencilerinin hazırladıkları " Beni fark et" adlı bisiklet ve motosiklet gibi araçlarda kullanılabilecek ışıklı yelek ilgi odağı oldu.

Okul elektrik elektronik bölümü 12. sınıf öğrencilerinden Sabır Karataş, Hasan Hüseyin Çağlar ve Enver Özdoğan'ın birlikte hazırladıkları projedeki amacın gece bisiklet ile yolculuk yapıldığında arkadan gelen araçların fark etmesini sağlamak olduğunu söylediler. Hazırlanan projedeki yelek ile gece yolculuğunda bisiklete uyarladıkları düğmeler ile sağ ve sol sinyal haricinde stop lambaları da yelek üzerinde yanarken, arkadan gelen araçların bunu fark etmeleri sağlanıyor.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.