Trafik Bilinci Kazandırılması Eğitimi Süleyman Yılmaz Anaokulunda Başladı

Gündem Yayın: 30 Mart 2017 - Perşembe - Güncelleme: 30.03.2017 12:29:26
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4687 okunma
Google News
Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü ile Sürücü Eğitimcileri Konfederasyonu (TUSEKON) işbirliğinde okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik trafik bilinci kazandırılması eğitimleri başladı.  
  Süleyman Yılmaz Anaokulu tarafından okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik trafik bilincinin kazandırılması eğitimlerinin açılış programı yapıldı. Programa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Orhan, Usta Öğretici Gökmen Çelebi, okul müdürleri, öğretmenler,  veliler ve öğrenciler katıldı.
  Şube Müdürü Mehmet Orhan,  yaptığı konuşmada trafik kurallarına mutlaka uyulması gerektiğini hayatımız için bu kuralların çok önemli olduğunu küçük yaşlarda verilen eğitimle kazaların büyük oranda önlenmesinin mümkün olacağını belirtti. Trafik eğitimi ile yetişen okul öncesi ve ilkokul öğrencileri hem aile bireyleri üzerinde trafik bilincinin yerleşmesi, hem de trafik kültürünün oluşmasında büyük katkı sağlayacaktır dedi. Süleyman Yılmaz Anaokulu öğrencileri halk oyunu gösterileri ile programa renk kattılar. Ayrıca anaokulu öğrencilerimiz kendilerinin yaptığı trafik polisi şapkasını taktılar. Trafik işaretlerine uyulması farkındalığını oluşturmak için trafik işaretlerini ellerinde taşıdılar.
  Projede görevli Gökmen Çelebi’ ye anaokulu öğrencileri kendilerinin hazırladığı çiçeği sundular.
  Süleyman Yılmaz Anaokulu Müdürü Nimet Uzan trafik kurallarına uyulması için eğitimin küçük yaşlarda verilmesi gerektiğinin önemini vurguladı. Çocukların bu proje sayesinde anneleri ve babalarını trafikte araç kullanırken kurallara uymadıklarında onları uyarmalarının trafik bilinci oluşması açısından da önemli olduğunu söyledi.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.