TOKİ KONUTLARI HIZLA YÜKSELİYOR

Gündem Yayın: 28 Ağustos 2020 - Cuma - Güncelleme: 28.08.2020 14:36:35
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1369 okunma
Google News

 TOKİ KONUTLARI HIZLA YÜKSELİYOR
➤ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA GÜLER, 981 KONUTUN YAPILDIĞI ŞANTİYE ALANINA GİDEREK YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI VE İNŞAAT ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ. 
Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler; Başkan Yardımcısı Naci Erarslan ve Yapı Kontrol Müdürü Ahmet Göktürk ile birlikte Ömerbey Mahallesi’nde yapımı devam eden toplam 981 konutun inşaat çalışmalarını inceledi. 
- 300 KONUTLUK 17 BLOĞUN TEMELİ ATILDI. YAKLAŞIK 150 DAİRENİN KABA İNŞAATI TAMAMLANMIŞ DURUMDA
Başkan Güler inceleme sonrası yaptığı açıklamada, inşaat çalışmalarının geldiği durumdan son derece memnun olduğunu dile getirerek, “Ömerbey Mahallesi’nde yapımı devam eden TOKİ konutlarının inşaat çalışmalarını yerinde gördük ve bu konutların yapımını üstlenen İntek firmasının yetkilileriyle bir araya gelerek çalışmalardaki son durumu değerlendirdik. Aldığımız bilgilere göre yaklaşık 300 konutun temeli atıldı. Bu da ortalama 17 blok yapıyor. 150 dairenin de kaba inşaatı bitmiş durumda” ifadelerini kullandı. 


Daha önce TOKİ’den konutların tek düze yapılar şeklinde değil de, değişik mimari özelliklerde yapılmasını talep ettiklerini ifade eden Başkan Güler, “Talebimiz doğrultusunda proje hayata geçirildi. Dolayısıyla güvenlik ve tasarım açısından son derece modern ve güzel bir eser ortaya çıkıyor. İlçemize ve hak sahiplerine şimdiden hayırlı olmasını diyorum” şeklinde konuştu. 
- KONUTLAR ÖNÜMÜZDEKİ YIL TESLİM ALINACAK
İnşaatları üstlenen yüklenici firmanın yapılan ihale itibariyle 600 günlük süresinin bulunduğunu ve önümüzdeki yıl bu konutları teslim almayı beklediklerini anlatan Başkan Güler, “Konutları; peyzaj, yeşil alan, okul, cami ve ticaret merkezi gibi yan yapıların da tamamlanmış olarak önümüzdeki yıl bu zamanlarda teslim alacağız. Buranın nüfusu ilk etapta yaklaşık 3 bin kişi olacak. Ancak önümüzdeki 10 yıllık süreçte yeni projelerin hayata geçirilmesiyle bu nüfusun 10 bin kişiye çıkacağını öngörüyoruz” diye konuştu. 
- YENİ PROJE OLAN 250 KONUT…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla hayata geçirilen “Her Yıl 100 Bin Sosyal Konut Projesi” kapsamında ilave olarak yine bu alana 250 konut daha yapılacak. Bu konutların hak sahiplerinin belirlenmesi için kuralar çekilirken, ihalesinin ise önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.