TOHUMLAMADA YÜZDE 97’LİK BAŞARI SAĞLANDI

Gündem Yayın: 24 Ekim 2016 - Pazartesi - Güncelleme: 24.10.2016 10:21:19
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3977 okunma
Google News

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM)’nin Kütahya’da orman varlığının korunması maksadıyla geliştirilen Silvikültür Planı kapsamında gerçekleştirilen tohumlamada yüzde 97’lik başarı sağlandı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, konuyla alakalı olarak yaptığı açıklamada “2016 ilkbaharın da atılan tohumlarda filizlenme oranı yüzde 97’dir. Bu oran çok muazzam bir başarıdır. Elde ettiğimiz bu başarılarla orman varlığımız gelecek nesillere aktarılacak. Gelecek nesiller de ormanlarıyla gurur duyacak” ifadelerini kullandı.

Çalışmalar Yaklaşık 337 Dekarlık Bir Alanda Yürütülüyor

Prof. Dr. Veysel Eroğlu, orman teşkilatının çalışmaları hakkında değerlendirmede bulunarak “Silvikültür faaliyetleri kapsamında yapılan çalışmalar yaklaşık 337 dekarlık bir alanda yürütülüyor. Burada alın teri döken görevlilerin elde ettikleri bu başarıdan duyduğu mutluluk yüzlerinden okunuyor” dedi.

OGM tarafından yürütülen çalışmaların ilk kısmında Kasım 2015’te 337 dekarlık sahanın dikenli tel ile dışarıdan gelecek tehlikelere karşı koruması sağlandı. Silvikültür Planı’na göre gençleştirilecek sahalar içerisinde bulunan alanda 2015 yılı Temmuz ayı içerisinde bol tohum yılı tespit çalışmaları yapıldı. Karaçam’da bol tohum yılı olarak tespit edilen 337 dekarlık sahada tohumlama kesimi damgası gerçekleştirildi ve sahada büyük oranda çimlenmelerin olduğu görüldü.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.