TOBB BAŞKANI RİFAT HİSARCIKLIOĞLU KÜTAHYA’DA

Gündem Yayın: 09 Ağustos 2017 - Çarşamba - Güncelleme: 09.08.2017 17:04:01
Editör -
Okuma Süresi: 9 dk.
3834 okunma
Google News

TOBB BAŞKANI RİFAT HİSARCIKLIOĞLU KÜTAHYA’DA
Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KÜTSO) tarafından ‘Kütahya Oda- Borsa Müşterek Toplantısı’ düzenlendi. 

KÜTSO’daki toplantıya Kütahya Vali Vekili Sedat Oktar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral, Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, bazı daire müdürleri, bölgedeki il ve ilçelerin oda ve borsa başkanları, yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda iş adamı katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan KÜTSO Başkanı Nafi Güral, Kütahya’ya serbest bölge kurulması, Zafer OSB'ye doğalgaz getirilmesi, Kütahya’ya TOBB ETÜ Fakültesi kurulması konusunda destek istedi, rüzgar enerji santraline talip olduklarını açıkladı.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral konuşmasında şu ifadelere yer verdi; 

“SERBEST BÖLGE İÇİN DESTEK BEKLİYORUZ”

Kütahya için önemli bir ivme kazandırabileceğini düşündüğümüz Serbest Bölge için destek bekliyoruz. Bununla ilgili olarak Ekonomi Bakanı Nihat Zeybek’le görüştük, müracaatımızı yaptık. Bakanlıktan olur geldi. Şuanda yer seçimi ve kuruluş faaliyetlerini sürdürüyoruz. Sıkıntıya düştüğümüz noktalarda sizden yardım isteyeceğiz. Serbest Bölgeye yatırım yapmak isteyen yabancı firmalar, yerli firmalar sizinle kontak kurduğunda Kütahya’yı tavsiye etmenizi arzu ederiz. 

“ZAFER OSB’YE DOĞALGAZ GELMELİ”

Altıntaş’ta Kütahya ve Afyonkarahisar arasında yaklaşık 600 hektarlık bir Zafer OSB kuruluşu tamamlandı. Buraya doğalgaz gelmesi lazım. Bunu da gaz dağıtım firmasının yapması gerekiyormuş. Gaz dağıtım firması da burada ekonomik olmadığı için getirme konusunda nazlı davranıyor. Bunun yasal bir statüye bağlanması veya devletimiz tarafından bunların hayata geçirilmesi konusunda taleplerimiz var. Bunların olması halinde Kütahya biraz daha ivme kazanacak. 

“RÜZGAR ENERJİ SANTRALİNE TALİBİZ”

Geçtiğimiz hafta içerisinde rüzgar enerji santrali ihalesi yapıldı. Ayrıca rüzgar türbinlerinin yapılacağı tarihler belirlendi. Biz Kütahya olarak buna talip olmak istiyoruz. Yatırımcı firmaya bedelsiz yer teklif etmek istiyoruz. O konuda da gündeme geldikleri ortamlarda bizi tavsiye etmenizi rica ediyoruz. 

“TOBB ETÜ FAKÜLTESİ KÜTAHYA’YA KAZANDIRILSIN”

Marmara artık sanayiye doydu. Sanayisinin mevcudunu taşıyamıyor ki yeni yatırımcılar olsun orada. Kütahya’nın da lokasyon itibariyle buna çok uygun olduğunu düşünüyoruz. Kütahya’ya gelecek yatırımcıların özendirilmesi konusunda sizin desteklerinizi istiyoruz. Bunları yapmak için ciddi çalışmalarımız var. Bu çalışmalarımızın içerisindeki en önemli gayretlerimizden bir tanesi de TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nin Yüksek Teknoloji Mühendisliği Fakültesini ve Teknoloji Meslek Yüksek Okulu’nun Kütahya’ya kazandırılması. Müracaatımızı yaptık ve olumlu karşılandı. 4, 5 yıldır YÖK’te bekliyor. Beklemesinin gerekçesi de malum. O gerekçelerin ortadan kalktığını düşünüyoruz. Bu konuda da katkılarınız olabilirse YÖK tarafından onaylanmasını arzu ediyoruz. TOBB Türkiye’nin bütününü kapsayan, kucaklayan bir kurum. Bu yüzden TOBB ETÜ’nün fakültelerinin çeşitli illerde olmasının doğru olacağı kanaatindeyiz. Hayallerimiz oldukça kapsamlı, o hayallerin peşinden koşuyoruz. 

YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA İSMET ÖZOTRAÇ

Toplantıda KÜTSO Başkanlığı için Meclis Başkanı İsmet Özotraç’ı gösteren Nafi Güral, “Çok dinamik bir ekibimiz var. Bu dinamik ekibimizle bir araya geldik dedik ki; “Bunu yepyeni bir kadroyla sürdürelim.” KÜTSO Meclis Başkanımız İsmet Özotraç’ın yönetim kurulu başkanlığı altında hepimiz onun emrinde hizmet edelim. Onun emrinde hizmet ederken hem odamıza, hem bağlı bulunduğumuz TOBB’a hem de Kütahya’ya olabilecek bütün hizmetlerimizi ekip olarak sunalım” diye konuştu. 

Daha sonra kürsüye TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu geldi. Kütahya ekonomisi, son dönemde taleplerle hayata geçirilen reform ve düzenlemeler hakkında sunum eşliğinde katılımcılara bilgiler verdi.

Kütahya’nın birçok konuda şanslı olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, Kütahya Vali Vekili Sedat Oktar’a katılımlarından dolayı teşekkür etti. Hisarcıklıoğlu, “Sayın Vali vekilimiz Sedat Oktar ile çok eskiden tanışırız. Türk iş dünyasına çok yakınlar. Bu açıdan Kütahya çok şanslı. Kendisinin burada görev yapıyor olması özel sektör açısından, Kütahya için müthiş bir şans. Toplantımıza iştirak etmesi iş dünyasına nasıl baktığının en büyük kanıtı. Kendisine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
“TOBB ETÜ FAKÜLTESİNİ KÜTAHYA’YA KAZANDIRACAĞIZ”

Fakültenin Kütahya’ya kazandırılması noktasında YÖK Başkanı Yekta Saraç ile tekrar görüştüğünü dile getiren Rifat Hisarcıklıoğlu Altıntaş Zafer OSB ile ilgili görüşmeyi de Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile yapacağını kaydetti. Hisarcıklıoğlu, “Bölümler ve fakülteler itibariyle Türkiye’nin ilk üç üniversitesinden biri TOBB ETÜ. 15 Temmuz süreci bitti. Ondan önce Sayın Cumhurbaşkanımızın kafasında soru işaretleri olduğu için tereddütle yaklaşıyordu. Gelmeden önce YÖK Başkanımızla tekrar görüştüm, buna sıcak bakıyor. İnşallah TOBB ETÜ fakültesini inşallah Kütahya’ya kazandıracağız. Yarın Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla beraber olacağız. Orada Zafer OSB ile ilgili talebinizi kendilerine iletir, KÜTSO Başkanımız Sayın Nafi Güral’ı da Sayın Bakanımızla görüştürürüm” dedi.

“KÜTAHYA ANADOLU’NUN PARLAYAN YILDIZI”

Kütahya’nın bir cazibe merkezi olduğuna dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, “Kütahya Anadolu’nun giderek parlayan yeni bir yıldızı. İstanbul, Bursa, Kocaeli artık sanayiye doydu, taşıyamıyor ve arazi üretemiyorlar. Ya Bursa’daki tarım alanlarını sanayiye çevireceğiz ki yapamayız; dünyayı gelecekte bekleyen en büyük tehlike kıtlık ya da yeni bir açılıma gitmeliyiz. Bu kapsamda da Kütahya en avantajlı illerimizden biri. Seramikte, camda, porselende bir dünya markası olan Kütahya bir cazibe merkezi. Otomotiv yan sanayide de piyasaya girmeye başlamışsınız. 8 tane otomotiv yan sanayiyle ilgili şirketimiz üretime başlamış. Geleceğin sanayi dalına doğru açılım var” ifadelerini kullandı.

“TERMAL TURİZMDE AKSI DEĞİŞTİRMENİZ LAZIM”

Termal turizmin yurtdışındaki zenginlere hitap edecek hale getirilmesi gerektiğini ifade eden Rifat Hisarcıklıoğlu, “Kütahya’nın elinin altında müthiş bir servet var. Termal ve sağlık turizmi açısından müthiş bir potansiyeli var ama aksı değiştirmesi lazım. Aksı daha çok yurtdışındaki zenginlere hitap edecek hale getirmemiz lazım geliri artırmak için. Eğer yurtdışındaki zenginlere doğru aksı değiştirirsek o zaman Kütahyalının cebine daha fazla para girer. Kütahya zengin olursa Ankara’daki Rıfat da zengin olur. Dünyada ilk borsacılık merkezi Çavdarhisar. Elinizin altında müthiş bir servet var dünya bilmiyor. Siz biliyorsunuz bir hükmü yok. Esas bu bildiğini dünyaya anlatıyor olman lazım” dedi.

“KÜTAHYA DİĞER İLLERE GÖRE DAHA UMUTLU”

Kütahya’nın ekonomik verilerini de paylaşan Hisarcıklıoğlu, “Türkiye’de son bir yılda açılan iş yeri sayısında artış oranı yüzde 3, Kütahya’da ise yüzde 4. Bu şunu gösteriyor ki Kütahya’da iş dünyası daha umutlu. Geleceğe umutlu olduğumuz dönemlerde iş yeri sayımız hızla artıyor. İhracatımız geçen yılın ilk 6 ayında mukayese ettiğimiz zaman Türkiye’nin ihracatı yüzde 8 artarken, Kütahya’nın ihracatı yüzde 12 artmış. Geçen seneye göre baktığımız zaman Türkiye’den daha iyi performans sergiliyor Kütahya. 10 yıl önce ilk bindeki Kütahyalı şirket sayımız 2, bugün ise 5. Yüzde yüzün üzerinde katlamışız. Türkiye’ye duyurmadığınız bir başka hazineniz daha var. 81 il içerisinde yaşam endeksinde Türkiye’de 4. il Kütahya” diye konuştu.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu daha sonra sahneye KÜTSO Başkanı Nafi Güral ile KÜTSO Meclis Başkanı İsmet Özotraç’ı davet etti. Güral ile Özotraç’ı tebrik eden Hisarcıklıoğlu, “Bu tablo özlenen ve müthiş bir tablo. Keşke her görev devir teslimi, paylaşma işi aynı bu anlayış içinde olsa. Kütahya’yı, Kütahyalıyı zaten seviyoruz da bugün bir kez daha neden sevdiğimi anladım” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.