TMSF şirketine KOSGEB desteği

Ekonomi Yayın: 12 Mart 2018 - Pazartesi - Güncelleme: 12.03.2018 11:12:28
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
4355 okunma
Google News

TMSF şirketine KOSGEB  desteği

Sulh ceza mahkemesince TMSF kayyum olarak atama yapılan Vahdet Süt Anonim Şirketine KOSGEB desteği verildi.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde faaliyet gösteren FETÖ soruşturması kapsamında 4 Kasım 2016’da mahkeme kararıyla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen, Kayyum ile yönetilen Vahdet Süt Anonim Şirketine KOSGEB'den destek verildiği açıklandı.

Vahdet Süt Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Üyeleri Bilal Cicavoğlu, Nizamülmülk Güneş, Ömer Faruk Önel ve Sami Çankaya ile birlikte bir basın açıklaması yaptı.

Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Cicavoğlu, başarılı çalışmaları sonucu alınan destek hakkında şu açıklamaları yaptı, " 4 Kasım 2016 tarihinde Vahdet Süt Anonim Şirketine Türk Ceza Mahkemesince el konularak TMSF Kayyum olarak atanmıştık. TMSF tarafından ben ve Nizamülmülk Güneş, Sami Cankaya yönetim kurulu üyesi olarak atandık. Biz geldiğimizde Vahdet Süt Anonim Şirketi işletmesi günlük 8 ton süt işlemekteydi, sıkıntıları büyüktü yaklaşık 1 milyon TL borçları vardı. Biz bunları üstlenerek kısa sürede borçlarını ödedik ve süt işleme kapasitesini yüzde 90'lara çıkararak günlük 40 -45 ton süt işleme kapasitesine çıkardık.

Geçtiğimiz Mayıs ayında Vahdet Süt şirketinde enerji verimliliği üzerine KOBİGEL KOSGEB desteği almak için fabrikamızda yapacağımız yatırımlar için müracaatta bulunmuştuk. KOSGEB müracaatımızı kabul etti. Yaklaşık 6 aylık bir inceleme sonucunda Vahdet Süt fabrikasında yapacağımız, buhar kazanı yatırımı, tam otomatik ayran dolum makinesi, yeni bir jeneratör alımı ile ilgili yaklaşık 700 bin liralık yapacağımız yatırım ile ilgili KOSGEB'den  destek almaya hak kazandık. Bu desteğin alınması dün ilan edildi. Kütahya ve bölgemizde de bu desteği alan tek firmayız. Ayrıca TMSF içerisinde de bu desteği alan tek firmayız. Ayrıca TMSF şirketleri içerisinde bu desteği almamız büyük önem arz ediyor.  Bu destek şu şekilde gerçekleştirilecek. Bu yatırımın 300 bin liralık kısmı yüzde 50 hibe olarak, kalan 400 bin liralık kısmı da 3 yıl vadeli faizsiz KOSGEB destekli kredi kullanacağız. Bu geri dönüşümde faiz vermeyeceğiz, sıfır faizle alacağız. İnşallah önümüzdeki 4 aylık süreçte KOSGEB'e gerekli evrakları aktarılarak bu yatırımı tamamlamış ve Vahdet Süt Anonim şirketine bu yatırımı kazandırmış olacağız. Bu şekilde şirketimiz hem üretim artışı sağlamış olacak, hem enerji verimliliği sağlamış olacak hem de karlılığımızı bir miktar daha arttırmış olacağız. Bu amaçla yapılan destek için öncelikle hükümetimize ve KOSGEB yöneticilerine teşekkür ederiz."

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.