TKİ Tavşanlı Linyitspor sonucu bekleyip görecek

Spor Yayın: 24 Nisan 2022 - Pazar - Güncelleme: 24.04.2022 17:32:15
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3008 okunma
Google News

 TKİ Tavşanlı Linyitspor sonucu bekleyip görecek

 Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi köklü kulüplerinden TKİ Tavşanlı Linyitspor'da 3. lige çıkış umudu doğdu.

3. Lige yükselme Play Off müsabaklarında Tekirdağspor ile İnegöl Stadında karşılaşan TKİ Tavşanlı Linyitspor 2-1 mağlup olmuş, ancak yapılan tespit ile bir futbolcunun cezalı olduğu anlaşılmıştır.

Bölgesel Amatör Lig 8. Bölge yükselme maçlarının 2. etabında TKİ Tavşanlı Linyitspor, Cuma günü Tekirdağspor maçından 2-1 mağlup ayrılarak 3. lige yükselme şansını kaybetmişti.

Maçtan sonra yapılan incelemelerde TKİ Tavşanlı Linyitspor tarafından Tekirdağspor'un kural ihlali yaptığı tespit edildi.

Bu durum üzerine TKİ Tavşanlı Linyitspor Kulüp Başkanı Akın Şirin, Genel Kaptan Yasin Karaarslan ve Basın sözcüsü Özgür Şahin bir basın açıklaması ile kamuoyunu bilgilendirdi.

Başkan Akın Şirin , " Yaşanan gelişme ile ilgili basın aracılığı ile bilgi vermek istedik. Biliyorsunuz Cuma günü Tekirdağspor ile bir maç oynadık ve kaybettik, dolayısıyla 3. lige çıkma şansımız kalmadı. Ancak dün akşam, bazı araştırmalar yaptık. Alınan federasyon kararlarını incelediğimizde Tekirdağspor'un 8 numaralı futbolcusunun Ayvalıkgücü ile oynadıkları karşılaşmada tedbirli ceza aldığını gördük. Cuma günkü müsabakada cezalı olmasına rağmen bize karşı rakibimizin kadrosun da yer alarak bize karşı mücadele etti. Bizim de futbol disiplin kurulu talimatları gereği bize hak doğmuş oldu. Bu da bu durumlarda cezalı oyuncu oynatılırsa rakip takım 3-0 hükmen mağlup sayılıyor. Kütahya Amatörspor Kulüpleri  Federasonu Başkanı Murat Cengiz ile görüştüğümüzde sağolsun bize yapılabilecekleri de söyledi, yapabileceklerimizi de söyledi. Bu doğrultuda sabah saat 10.00'da yönetim kurulu olarak toplandık. Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde yapacağımız girişimleri yaklaşık 1 saat önce tamamladık ve bitirdik. Konu budur artık bu dakikadan itibaren, pazartesi gününden itibaren federasyonun alacağı kararı merakla bekliyoruz. Ama disiplin kurulu talimatlarını okuduğum kadarıyla Linyitspor bir mağduriyet yaşamıştır ve hak kazanmak üzeredir. Bunu müjde olarak vermek istemiyorum. Çünkü sonucu Türkiye Futbol Federasyonu verecektir."

Genel Kaptan Yasin Karaarslan ve Kulüp basın sözcüsü Özgür Şahin gelişmeleri kulüp sosyal medya hesabından ve basın aracılığı ile duyuracaklarını belirttiler.

 

 

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.