Tırlar “Mazlumlar” İçin Yola Çıktı

Gündem Yayın: 12 Ocak 2019 - Cumartesi - Güncelleme: 12.01.2019 15:33:50
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
1779 okunma
Google News

Tırlar “Mazlumlar” İçin Yola Çıktı

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde Cinderes bölgesindeki Türkmenler için yardım tırları yola çıktı. Tavşanlı Belediyesi ve 12 STK'dan oluşan yardım platformu tarafından Cinderes bölgesindeki Türkmenler için başlatılan yardım kampanyasında toplanan ürünler dualarla yola çıktı.

Tavşanlı Belediyesi ve 12 sivil toplum kuruluşu tarafından Cinderes bölgesindeki iç savaş mağduru mazlum Türkmenler için 10 gün önce başlatılan yardım kampanyası tamamlandı.

Un başta olmak üzere kuru bakliyat gibi gıda ürünleri ve giysi, battaniye, çocuk bezi gibi eşyalardan oluşan yardımlar kabul edildi. Tavşanlı Belediyesi tarafından oluşturulan yardım bürosunda istiflenen ürünler daha sonra 2 Tır’a yerleştirildi.

Yardımlar, STK temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla Cumhuriyet Meydanı’nda dua edilerek uğurlandı.

Belediye Başkanı Mustafa Güler programda yaptığı konuşmada, mazlumlara sahip çıkma konusunda Tavşanlı halkının son derece kadirşinas olduğunu söyleyerek, “Dünya üzerinde nerede bir zulme uğramış mazlum varsa bizler yardım eli uzatmaya gayret ediyoruz. Son olarak Suriye’de iç savaş mağduru olan Cinderes bölgesindeki Türkmen kardeşlerimiz için bir kampanya düzenledik. Halkımızın her zamanki gibi desteğiyle 2 Tır insani yardım malzemesi topladık. Bugün de burada dualarla uğurluyoruz” dedi.

Başkan Güler "Bir süre önce operasyon bölgesine giden Jandarma Komutanımız Binbaşı Tuğrul Demiryürek’in bizi bilgilendirmesiyle başlattığımız bu kampanyaya destek veren tüm halkımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Allah yardımlarınızı kabul etsin” diye konuştu.

Gıda ve giyim yardımlarının yanında 18 bin TL nakit yardımın da yapıldığını vurgulayan Başkan Güler, bu parayla da eksik gıda malzemelerinin alındığını kaydetti.

Suriye'deki Türkmen kardeşlerimiz için başlatılan kampanya ile hazırlanan yardımlar, operasyon bölgesinde bulunan Tavşanlı Jandarma Komutanı Binbaşı Tuğrul Demiryürek aracılığıyla muhtaç insanlara dağıtılacak.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.