THK Kurban Derisi Toplayacak

THK Kurban Derisi Toplayacak

Gündem Yayın: 30 Eylül 2014 - Salı - Güncelleme: 30.09.2014 13:56:12
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
3715 okunma
Google News

              Türk Hava Kurumu Kütahya Şube Başkanı Ali Kural kurban derilerinin toplanmasıyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi 
             Saygıdeğer Kütahyalı hemşerilerim tüm İslam aleminin  ve aziz milletimizin esiyle dostuyla mutluluk içinde geçirmelerini arzuladığımız bir kurban bayramına da ulaşmış olmanın mutluluğunu yasıyoruz .
            Değerli dostlarım ulu Önder Ataturk,ün havacı bir gençlik yetiştirmek,  havacılık eğitimlerini yurt sathına yaymak , havacılık araç ve gereçlerini üretmek amacı ile  1925 yılında Türk Hava Kurumunu kurulmuştu 
            Bu amaçlar doğrultusunda kurulan Türk Hava Kurumu  milli bütçeden pay almadan kadirşinas vatandaşlarımızın fitre zekat ve kurban deri yardımları ile 89 yıldan beri,
1-    Her yıl 300 bin gencimize havacılığın çeşitli dallarında ücretsiz havacılık eğitimleri vermektedir.
2-     İlimizde ise, 4 yıl içinde 1735 gencimize ücretsiz Havvacılık eğitimleri verilmiştir. Öte yandan ,
3-    Bilhassa yaz aylarında meydana gelen ve yüreklerimizi yakan orman yangınlarını yangın uçak ve helikopterlerimiz ile söndürmeye devam ediyoruz.
4-    Hava   Ambulans   Helikopterlerimiz   ile hasta ve yaralıların imdadına yetişiyoruz.
5-    2011-2012 ders yılında eğitime başlayan ülkemizin ilk ve tek Havacılık ve uzay üniversitemizde havacılık sektörünün  ihtiyaç duyduğu alanlarda pilotluğa kadar varan nitelikli havacılık eğitimleri verildigi gibi  , şehit ve gazi çocuklarına, da üniversitemizde burslu ücretsiz eğitimler vermekteyiz.  Üniversitemiz de   yetişen gençlerimizin geleceğin havacılığına damga vuracaklarına inanıyoruz.
6-    Ankara Türk Hava Kurumu eğitim tesislerimizde ürettiğimiz  ‘Hürkuş ’ isimli uçağımız ilk uçuşunu  29 Ekim Cumhuriyet Bayramında yaparak  sizleri gökyüzünden selamlayacaktır.
           Kurban derilerini Türk Hava Kurumuna vermekle; ülke havacılığımızın gelişmesinde  daha faydalı olduğunuz gibi, gençlerimize de daha iyi bir gelecek hazırladığınızı bilmenizi isteriz.
          Değerli hemsehrilerim ; 
          Türk Hava Kurumunun kurban deri toplama araçlarının camlarında araç görev formu ile önlerinde , Türk bayrağı , Türk hava kurumu bayrağı ve afişlerimiz bulunacaktır.
          Kurban deri toplayan görevlilerde  ise ,Türk Hava Kurumu amblemli önlük , kolluk , yetki belgesi ve kurban deri makbuzları bulunacaktır. Dostlarımızın teslim ettiği deri cinsine  göre  görevlilerde makbuz almaları görevin bir parçasıdır. 
         Bu duygular içinde  , Türk Hava Kurumu yönetim kurulları adına, sağlık mutluluk ve dirlik içinde nice bayramlara ulaşmanızı   temenni eder . tercihinizi Türk Hava Kurumu lehine kullanacağınız inancı ile saygılarımızı sunarım.
                                                                                                Ali KURAL 
                                                                                               T.H.K. Şube Başkanı

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.