Tepecik'te 6 hane kısmi karantinada

Gündem Yayın: 21 Haziran 2020 - Pazar - Güncelleme: 21.06.2020 18:52:51
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3112 okunma
Google News

 

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi Tepecik Beldesinde 9 kişide Korona virüs (Kovid-19) tespit edilmesi üzerine 6 bina tedbir amaçlı karantinaya alındı.

Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tepecik beldesinde 6 binada yaşayan 9 kişi de Kovid-19 vakalarının görüldüğünü söyledi.

Kovid-19'un kız isteme merasimi nedeniyle toplanan kişiler arasında yayıldığı ihtimali üzerine beldede 6 ev Korona virüs tedbirleri kapsamında karantina altına alındı.

Tepecik Belediye Başkanı Ahmet Tekin," Son günlerde Korona virüs konusunda normalleşmeye gidilmesi ile bazı kişilerin buna dikkat etmemesi ve düğündür, nişandır, misafirliğe gidilip gelinmesi neticesi vakalarda artış görüldü. Vatandaşlarımıza sosyal mesafeye uymaları, zaruri ihtiyaçlar halinde çıkılmaması, maske takmaları ve birbirlerine gidilip gelinmemesi konusunda önceden olduğu gibi şimdi de uyarılarımızı yapıyoruz. Tepecik Beldemizde şu an için 6 evde 9 kişide vaka tespiti oldu" dedi.

 

Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, 14 günlük karantina sürecinde bu ailelerin ihtiyaçlarının Vefa Destek Grupları tarafından karşılanacağını söyledi.

Karantinaya alınan binaların bulunduğu sokaklarda İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri önlem aldı.

 

 

 

Belediye hoparlöründen de sık sık uyarılar gerçekleştiriliyor.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.