TEMEL İSLAM ALEMİNİN MUHARREM AYINI KUTLADI

TEMEL İSLAM ALEMİNİN MUHARREM AYINI KUTLADI

Gündem Yayın: 04 Kasım 2013 - Pazartesi - Güncelleme: 04.11.2013 08:33:40
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
3378 okunma
Google News

TUNÇBİLEK BELEDİYE BAŞKANI MUTAHHAR TEMEL İSLAM ALEMİNİN MUHARREM AYINI KUTLADI

“Muharrem ayı Aşura, Kerbela denince mezhebi, meşrebi ne olursa olsun bütün müminlerin, bütün Müslümanlar’ın ortak hüznünü, ortak kederlerini hatırladıkları bir aydır.”

Tunçbilek Belediye Başkanı Mutahhar TEMEL tüm İslam Âleminin muharrem ayını kutlayarak, önemli mesajlar verdi. “Muharrem ayı Aşura, Kerbela denince mezhebi, meşrebi ne olursa olsun bütün müminlerin, bütün Müslümanların ortak hüznünü, ortak kederlerini hatırladıkları bir aydır.” Diyen Başkan TEMEL açıklamasında şu bilgilere yer verdi.
-Bugünlerde aynı zamanda bütün İslam dünyasının Muharrem ayını idrak ettiğini hepimiz biliyoruz. Muharrem ayı Aşura, Kerbela denince mezhebi, meşrebi ne olursa olsun bütün müminlerin, bütün Müslümanların ortak hüznünü, ortak kederlerini hatırladıkları bir aydır.
Bütün dünyadaki Müslümanların yeni Kerbelaların yaşanmaması için ortak bir dil, ortak bir kültür, ortak bir düşünce geliştirmesi gerektiğine inanıyorum. Bugün maalesef bütün İslam dünyasında çağdaş Kerbelalar yaşanıyor. Nice insanlar beyhude yere hayatlarını kaybediyor.
Onun için bütün Müslümanların, mezhebi, meşrebi, dili, kültürü, düşüncesi ne olursa olsun bir araya gelerek bir daha kerbelaların yaşanmaması için neler yapılması gerekiyor ortak bir kültür ortak bir düşünce bir gönül birlikteliği geliştirmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.