TEK ÇAĞRI MERKEZİ 112

Gündem Yayın: 19 Ekim 2017 - Perşembe - Güncelleme: 19.10.2017 11:22:04
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
3461 okunma
Google News

 TEK ÇAĞRI MERKEZİ 112
İTFAİYE, POLİS, AMBULANS VE JANDARMA GİBİ FARKLI HATLARA SAHİP OLAN BİRİMLER 112 ACİL HATTINDA TOPLANDI.
İç İşleri Bakanlığı'nın talimatıyla yapılan düzenleme kapsamında tüm acil çağrılar 112 hattında toplandı. Bu bağlamda Tavşanlı Belediyesi İtfaiye Amirliği'nin 110 ihbar hattı da bu sisteme entegre edildi. Vatandaşlar her türlü olumsuz durumda yardım talebini 112'ye bildirecek. 
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, "Hastane, itfaiye, polis, jandarma gibi her birimin ayrı ayrı numarası olması ve bu durumun vatandaşta kafa karışıklığına yol açması nedeniyle acil durum hattı 112 oluşturuldu. Pilot uygulamasına 2015'te başlanan çalışmanın 81 ile yayılmasının ardından belediyemize bağlı itfaiye amirliğinin acil çağrı merkezide 112'ye dahil edildi. İç İşleri Bakanlığımızın talimatıyla yürürlüğe giren uygulamanın son derece verimli olduğunu düşünüyorum" dedi

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.