Tavşanlılı Yayın Koordinatöründen Dikkat Çeken İfadeler

Kültür Yayın: 26 Eylül 2017 - Salı - Güncelleme: 26.09.2017 10:33:45
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
5093 okunma
Google News

 
Genç yayın koordinatörü Muhammed Deniz, Okustop adlı internet portalına verdiği röportajda çalışmalarında doğup büyüdüğü şehrin de önemli etkileri olduğuna dikkat çekti. Çocukluk yıllarından bu güne Tavşanlı´da yaşanan sosyal ve kültürel değişikliklere de değinen Deniz´in, “ Ege´nin en güzel şehri olan Tavşanlı´da dünyaya geldim. Bu şehir bizler için çok önemli çünkü burada leblebinin tavıyla olan ilişkisi misali biz de kendi yağımızda kavrulan insanlardık” ifadeleri dikkat çekti.
Geçtiğimiz yıl faaliyete başlayan Kitap Kulübü Yayınları´nın Yayın Koordinatörlüğü´nü üstlenen Muhammed Deniz, son çalışmasının ardından bir sosyal forum sitesine verdiği röportajda şu ifadeleri kullandı: “ Şehrimiz önceleri gelişmeye açık bir yer değildi. Ne büyük kentlerin yollarıyla yolları buluşuyordu ne de tabiri yerindeyse devlet adamı ya da politikacımız vardı. Şehrimizin medyatik bir alt yapısının olmaması belki de bizim için büyük olumsuzluklar yaratmış olsa da çok şükür ki burada hayatı tanıyan bizim yaşıtlarımız ve büyüklerimiz kapitalist sömürgeyle ülkemize oranla çok daha sonra tanıştı. Ardından fabrikalar ve apartmanlar dikildi. Tüm bunlar olurken biz çoktan çekip gitmiştik.” 
Her yeni çalışmasından bir öncekine göre daha farklı boyutlarda geri dönüşler elde ettiklerini fakat imkanların kısıtlı olmasının da olumsuzluklarını htiğini belirten genç yayın koordinatörü, “Fotoğrafa tüm yönlerinden bakmak gerekirse bu gün niteliklerin karşılık bulmadığı popülaritenin emeğin ve düşüncenin yerini işgal ettiği bir sürecin içerisindeyiz. Yayınevimizin örneğin çok sayıda çalışanı yok. Birkaç grafiker arkadaşımın beni yönlendirdiği kadar kitap kapaklarını hazırlıyorum. Elime ulaştırılan dosyalara zaman ayırıp dizgi ve mizanpaj işlemlerini yapıp, resmi işlemlerinin sonrasında matbaaya ulaştırıyorum. Bazı şeyleri koordine etmek aslında birçok şeye katlanmak demekmiş. Yaptığım her yeni çalışmada bu duyguyu yaşıyorum. Her yeni çalışmamızda da çok farklı insanları tanıma imkanım oluyor. Son çalışmamız olan Şiirli Şeyler için konuşmak gerekirse de avantajı olan bir çalışma meraklısı çok, yazarı daha doğrusu şairi kendini kahve bardaklarına şiirler yazan adam olarak kanıtlamış bir isim (instagramdaki kullanıcı hesabı @yemreyi) bu noktada ilgi ve rağbet dengesi zemininde karşılık bulabilir bir çalışma. Şiirli Şeyler bana göre özgün bir konsepte sahip çünkü hitap ettiği kitlenin büyük çoğunluğu starbucks ortamına ait insanlardan oluşuyor. Bu konuda gerçekleştirilen sunumda da tanıtımda da bunu ifade etme gereksinimi buluyorum.  Yazarın ise yaşantısıyla ve tarzıyla uyumlu olması benim açımdan anlam ifade ediyor. Ülkemize baktığımızda ise bugün düşünce eserlerinin ya da insanları ciddi anlamda etkileyebilecek biyografik romanların yerini wattpad kuşağının ve sosyal medya fenomenlerinin aldığını görmek, duymak, bilmek üzücü. Artık kitap basmanın iyi ve kötü yönleri sadece maddi çıkarlarla ifade edilebilir diye düşünüyorum” diye konuştu. 
 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.