Tavşanlı'ya Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Okulu

Tavşanlı'ya Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Okulu

Gündem Yayın: 13 Ekim 2014 - Pazartesi - Güncelleme: 13.10.2014 09:49:48
Editör - Administrator
Okuma Süresi: 2 dk.
5785 okunma
Google News

DPÜ TAVŞANLI TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU’NUN

İLK HARCI ATILIYOR

 

 Ak Parti Kütahya Milletvekili Prof. Dr. Vural Kavuncu  Turizm İşletmeciliği ve Yüksek Okulu ile ilgili bir yazılı açıklamada bulundu.

Yapılan yazılı açıklama şu şekilde;

"Tavşanlı’da, uzun senelerin beklentisi olan bir yatırımı daha hayata geçiyoruz. Dumlupınar Üniversitesi bünyesinde 4 yıllık Yüksekokul olan Tavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu’nun ilk harcı önümüzdeki günlerde atılıyor.

Geçtiğimiz senelerde Turizm ile ilgili olan Yüksek okulumuzun kuruluşunun YÖK tarafından onaylandığını ve resmi gazetede yayınlandığını bildirmiştik. Ne yazık ki yeterli öğretim üyesi bulunamadığı için şimdiye kadar öğrenci alamamıştık. Diğer taraftan okul binası olmadığı ve Üniversitemizin 3 yıllık inşaat bütçesi halihazırda planlanıldığıiçin de önemli bir sorun ile karşı karşıya kalmıştık. Kalkınma Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Yüksek Okulumuz için ek  bir ödenek alma imkanı oldu. Böylece Ağustos ayında Dumlupınar ÜniversitesiTavşanlı Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu eğitim binasının ihalesi yapıldı, sözleşmesi imzalandı ve yer teslimi yapıldı. Önümüzdeki günlerde işi alan yüklenici temel kazı çalışmalarına başlayacak. Eğitim Binası’nın 6582 m² toplam inşaat alanı bulunmaktadır. Toplam 6 milyon 115 bin Liraya mal olacak olan okulumuzun inşaatı için yükleniciye verilen süre 360 gündür.

Eksik olan öğretim üyesi kadrosunu da tamamlamak üzereyiz. Hedefimiz bir dahaki eğitim yılında ilk öğrencilerimizi alabilmek. 

Yeni okulumuzun Tavşanlı’nın ekonomik, sosyal ve kültürel yaşamına önemli bir katkı sunacak. Yeni ticari faaliyetler oluşacak, ekonomi canlanacak. Kültürel ve sanatsal aktiviteler, sportif faaliyetler artacak, sosyal yaşamda ciddi değişimler olacak.Tavşanlı bir üniversite kenti havasına bürünecek.

Üniversitemize ve ilçemize büyük katkısı olacak olan Okulumuzun hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum."

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.