Tavşanlı Havalisinde Türk İstiklal Harbi semineri verildi

Kültür Yayın: 01 Haziran 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 01.06.2022 13:55:11
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
749 okunma
Google News

Tavşanlı Havalisinde Türk İstiklal Harbi semineri verildi
 
  Tuna İşleyen - GÖRÜNTÜLÜ 
  Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi DPÜ (Dumlupınar Üniversitesi) Meslek Yüksek Oklunda tarih üzerine seminer verildi.
 15 Temmuz Şehitleri Konferans Salonu’nda Kurtuluş Savaşının 100. Yılı nedeniyle “Türk İstiklal Harbi’nde Tavşanlı Havalisi” Semineri ile “Kurtuluş’un 100. yılı Sanat Sergisi” düzenlendi.

 


 Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın ardından Okul Müdürü  Prof. Dr. İsmet Çelik’in açılış konuşması ve ilçe müftülüğünden  Arifağa Camisi İmam Hatibi Tahir Tokuş’un şehitlerimiz için okuduğu dua ile başlayan etkinlik devamında konuşmacı olarak ECDAD (Emet CevizDere Araştırma Derneği) Başkanı- Tarih Araştırmacısı Öğretmen Ali Duyan, Tarih Araştırmacısı Öğretmen Ahmet Öztürk ve Yerel Tarih Araştırmacısı Diş Doktoru Rece Aydoğdu konuşmacı olarak katıldılar. Moderatörlüğünü Öğretim Görevlisi Mustafa Çağrı Demir'in yaptığı etkinlikte İstiklal Savaşı öncesinde Batı Cephesi ve Tavşanlı Havalisi’nin genel durumu değerlendirildi.
 Etkinliğin Kurtuluşun 100. Yılı Sanat Sergisi Bölümü'nde ise Tavşanlılı el işçiliği sanatçıları Nuri Fuat Öziğdeci, Ahmet Esen, Yavuz Selim Esen, Tahsin Esen, Ahmet Altınsoy, Abdurrahman Şirin, Tahsin Kiriş, Mustafa KemaL Altınsoy ve Hidayet Şen'in el işleme eserleri ile Ressam Dilek Kocaman Yılmazer ve Ressam Mustafa Kemal Altınosoy'un resim tabloları sergilendi.
 Konuşmacılara ve sanatçılara teşekkür belgelerinin verilmesiyle etkinlik sona erdi. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.