Tavşanlı’dan Mursi’ye Destek

Tavşanlı’dan Mursi’ye Destek

Gündem Yayın: 19 Mayıs 2015 - Salı - Güncelleme: 19.05.2015 19:55:23
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3609 okunma
Google News

Tavşanlı’dan Mursi’ye Destek

Tuna İŞLEYEN / TAVŞANLI / DHA

Genç Memur-Sen Tavşanlı Temsilciliği, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin idama mahkum  edilmesine tepki gösterdi.

Tavşanlı Cumhuriyet Meydanında yapılan protestoda konuşan Genç Memur-Sen Tavşanlı Temsilcilisi Mücahit Eroğlu, Meşruiyeti olmayan darbeci mahkemenin, seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf El-Karadavi’nin de aralarında bulunduğu 106 kişi hakkında verdiği idam kararı yok hükmündedir. Bu karar adil değildir, zalimcedir, hukuksuzdur. Bu karar uluslararası kamuoyunun ve insanlık vicdanın reddettiği bir karardır ifadelerini kullandı.

Genç Memur-Sen öncülüğünde yapılan protestoya, İHH Tavşanlı şubesi, Eğitim Bir-Sen, Memur-Sen, Diyanet Vakfı Tavşanlı Şubesi ve bir çok sivil toplum kuruluşu katıldı.

Genç Memur-Sen Tavşanlı Temsilcilisi Mücahit Eroğlu, Demokrasiyi, hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını esas alan Tavşanlı Sivil Toplum kuruluşları olarak, darbeci mahkemenin hukuk dışı, faşist ve zalimce kararını tanımıyor, kararı ve kararı verenleri lanetliyor ve kınıyoruz” dedi.

İdam kararlarının yürürlüğe girmesi noktasında son söz söyleyecek Mısır Müftüsüne buradan çağrı yapıyoruz diyen Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü;  Bu zalimce kararı tanıma! Mahkemenin kararını onaylama! İdam kararlarının yürürlüğe girmesini engelle. Aksi takdirde tarih seni Sisi ve işbirlikçilerin kuklası olarak kaydedecektir. İnsanlık vicdanı seni mahkum edecektir. Müslüman coğrafya seni katillerin ortağı ilan edecektir. Darbeci mahkemeye dur demezsen Mahkemeyi Kübra’da bunun hesabı sorulacaktır.  Hukuksuz idam cezalarının durdurulması için Türkiye uluslararası kamuoyunu harekete geçirmeli. Özelikle dam cezalarının ve idam cezasına karşı çıkan Avrupa Birliği başta olmak üzere tüm ülkeleri bu sürece dahil etmelidir. Mazlum, mağdur ve mahsun seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile 106 kişinin idam kararlarının alınmasında darbeci Sisi ile işbirliği yapan Batı’nın da sorumlukları vardır. Batı bu yanlışları telafi etmek adına idam kararlarının uygulanması için inisiyatif almalıdır. Bu noktada İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Birliği gibi uluslararası kuruluşlar da idam kararının uygulanmaması için gerekli adımları atmalı, girişimlerde bulunmalıdır. Bizlerde zalimlerin karşısında dik duruşumuzu bozmayıp, zalimler karşısında yaşasın cehennem nidaları söyleyeceğiz şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Memur-Sen Tavşanlı şubesi yönetim kurulu üyesi Ahmet Taş tarafından şey Ahmet Yasin’in Ümmete Mektubu okundu. Genç Memur-Sen üyesi Adem Koç’un Kur’an Kerim  okuması ve Ahmet Yaşar Çakmak’ın dua etmesinin ardından protesto sona erdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.