Tavşanlı’dan Arakan için rekor bağış

Gündem Yayın: 14 Kasım 2017 - Salı - Güncelleme: 14.11.2017 12:15:00
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2155 okunma
Google News

Tavşanlı’dan Arakan için rekor bağış

Kütahya’nın Tavşanlı İlçesinde toplanan yardım ve bağışlar kaymakamlık vasıtasıyla Kızılay’a teslim edildi.

Toplanan miktar Arakan’daki  mazlum Müslüman halka ulaştırılacak. Kaymakam Yüksel Kara başkanlığındaki kaymakamlık toplantı salonundaki törende Belediye Başkanı Mustafa Güler, belde belediye başkanları, Maden İş Sendikası Batı Anadolu Şube Başkanı Yusuf Yaman, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Davut Efe, Madeni Eşya Sanatkarlar ve Esnaf Odası Başkanı Yasin Demirci ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de teşekkür toplantısında hazır bulundu.

Kaymakam Yüksel Kara ilçedeki tüm yardım sever sivil toplum kuruluşlarına ve Tavşanlı halkına Suriye’ye ve diğer mazlum ülkelere yapılan bağışlardan dolayı teşekkür ederek şunları söyledi,

“ Arakan’a yapılan yardımları kamuoyu ile paylaşmak ve aynı zamanda emeği geçen kurumlarımıza teşekkür etmek için toplanmış bulunmaktayız. Türk milleti tarihi boyunca her daim masumdan, mazlumdan ve mağdurdan yana tavır almıştır. Bunu yaparken de herhangi bir ırk, din, dil ayrımı yapmadan yapmıştır. Bu özellik Allah tarafından Türk milletinin DNA’sına kodlanmış gibidir. Bunu birçok tarihi olayda görebiliriz. 25 Ağustos tarihi itibari ile Arakan ’da Müslüman kardeşlerimize orda bir soykırım ve katliamlar yapılmıştır. Bu mezalim sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde Dünya kamuoyuna duyurulmaya çalışılmıştır. Devlet olarak siyaset aranasında olduğu gibi millet olarak da oradaki kardeşlerimize yardım yapmaya çalışıyoruz. Tavşanlımız gerekli duyarlılığı göstermiş ve yardımlar toplanmıştır. Bugün itibariyle kurumlar nezdinde 278 bin TL’Yİ buldu. Buna bireysel anlamda bankalara da paralar yatırıldı ve bu miktar 500 bin TL’yi geçmiştir. Bu vesile ile yapılan yardımların Allah nezdinde kabul olmasını diliyorum. Tavşanlı halkına teşekkür ediyorum”

Belediye Başkanı Mustafa Güler ise “ Dünya medyasına düşen bir haber vardı. Yaklaşık 2.5 milyon Müslüman  sayısının 1 milyon 350 bine düştüğü söyleniyor. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Arakan’a uzatılan el gerçekten çok değerli. Yapılan yardımlar rakamsal anlamda Tavşanlı ölçeğinde çok büyük rakamlar. İlk defa bu meblağlar oluştu. Bu manada kuruş dahi olsa yapılan yardımlar nedeniyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”

Maden İş Batı Anadolu Şube Başkanı Yusuf Yaman “ Yardımlar konusunda Tavşanlımız çok duyarlı. Güzel bir birlik beraberlik gösteriliyor. İşçi kardeşlerimize yardım olacak denildiğinde elinden gelen gayreti göstererek katkı sağlıyorlar. Gerek kamu işçilerimiz gerekse Park Teknik çalışanları yardım ellerini uzatarak gereken desteği veriyorlar” diyerek bundan dolayı herkese teşekkür ettiğini belirtti.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.