Tavşanlı'da Yaz Kur’an Kursları Başladı

Gündem Yayın: 27 Haziran 2018 - Çarşamba - Güncelleme: 27.06.2018 11:45:40
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
2602 okunma
Google News

Tavşanlı'da Yaz Kur’an Kursları Başladı
 Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi Arif Ağa Caminde Yaz Kur'an kurslarının başlaması sebebiyle açılış töreni gerçekleştirildi.
Açılışa Vali Ahmet Hamdi Nayir, Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Tavşanlı İlçe Müftüsü Hüseyin Aksoy, din gönüllüleri ile öğrenciler katıldı.


“CAMİDE ÇOCUK SESİ, VATANIMIN NEŞESİ”
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törenin açılış konuşmasını Tavşanlı İlçe Müftüsü Hüseyin Aksoy yaptı. Kursların bu yıl ki sloganının ‘Camide Çocuk Sesi, Vatanımın Neşesi’ olarak belirlendiğini aktaran Aksoy, “Camiler, bir milletin tapu senetleri olduğu gibi, camiyi dolduran cemaat ve camilerde okunan Kur’an sesleri de gençlerimizin yetişmesi açısından önemli bir okuldur. Her gencimizin vatanına ve milletine sadık bir şekilde yetişmesi için bu Kur’an kurslarımızda en iyi eğitimi verme gayretindeyiz. Geçen yıl 4 binin üzerinde öğrencimize ulaştık. Bu yıl da ilkokul ve ortaokul gurubuna giden öğrencilerimizin en azından yarısına ulaşmayı hedefliyoruz. İnşallah gelecek yıllarda yüzde yüze yakın olacaktır” dedi.
“TÜRKİYE’NİN ÖNEMLİ BİR BÖLÜMÜ EĞİTİMİNİ YAZ KURSLARINDA ALIYOR”
Camilerin yalnızca ibadet mekanı değil çocuklar için birer eğitim yuvası olduğuna dikkat çeken İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar, “Kur’an-ı Kerim evladı tarif ederken ‘göz aydınlığı’ olarak tarif eder. Toplum olarak dini, milli, manevi değerlerle yavrularımızı yetiştirirsek geleceğe daha ümitle bakacağız. Biz millet olarak yavrularımıza camilerimizi sadece ibadet mekanı olarak değil,  çocuklarımızın gelip değerlerini öğrendikleri eğitim mekanı olarak hazırlamayı da bir borç olarak biliyoruz. Nesillere değerlerimizi aktarmak gibi bir görevimiz var. Yavrularımızın nitelikli din eğitimi noktasında imam hatipten istifade edenlerin oranı yüzde 8 ile yüzde 10 arasında değişiyor. Liselerde bu oran daha da düşüyor. Yaz Kur’an kurslarımıza gelen çocuklarımızın sayısına baktığımızda Türkiye’de din eğitimi aldım diyen vatandaşımızın önemli bir bölümü eğitimini yaz kurslarında alıyor. Bizler bu bilinçle hareket ederek camimize gelen her bir yavrumuzu başımızın tacı kabul ediyor ve onlara şefkatle, merhametle, İslam’ın güzelliklerini, milli ve manevi değerlerimizi aktarmanın gayreti içerisinde olacağız” ifadelerini kullandı.
“8 AY OKULLARIMIZI ŞENLENDİRDİNİZ 3 AY CAMİLERİMİZİ ŞENLENDİRECEKSİNİZ”
Camilerin insanları bir araya getiren ibadet mahalleri, Kabe’nin birer şubeleri ve Cenab-ı Hakk’ın evleri olduğunu ifade eden Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Bu evler gençlerimizle, çocuklarımızla, yetişkinlerimizle şenlenirse manasını buluyor. İnşallah bu süre içerisinde çocuklarımız buraları şenlendirecekler, ihtiyaçları olan eğitimi alacaklar. Geleceğe daha sağlam nesiller yetiştirmek için camilerimiz de gönüllü din görevlilerimiz de burada üzerlerine düşen görevi yapmış olacaklar. Sizler için yeni bir heyecan yuvası olacak burası. Sizleri geleceğe hazırlayacak, ailelerinize, milletinize faydalı bir fert olmanız için buralar gayret edecekler. Bu günün kahramanı olan sevgili çocuklar inanıyorum ki buradan en güzel istifadeyi sağlayacaklar, en faydalı ilimlerle bu yuvalardan ayrılmış olacaklar. Ben burada eğitim verecek olan hocalarımızı, çocuklarımızı buraya teşvik eden ailelerimizi tebrik etmek istiyorum. Şimdiden yaz Kur’an kurslarımızda eğitim görecek çocuklarımızı tebrik ediyorum, hepinize sağlıklı, başarılı ömür diliyorum” diye konuştu. 
Öğrencilerin şiirler okuyup, çeşitli gösteriler sunduğu açılış çocuklar tarafından Vali Ahmet Hamdi Nayir’e çiçek takdim edilmesiyle sona erdi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.