Tavşanlı'da uyuşturucuya geçit verilmedi

Asayiş Yayın: 23 Mayıs 2017 - Salı - Güncelleme: 23.05.2017 08:30:36
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
3734 okunma
Google News

UYUŞTURUCU SATICILARINA VE KULLANICILARINA OPERASYON

Bütün yurt genelinde yoğunlaşan çocuklara kadar uzanmaya çalışan zehir tacirlerine yönelik operasyonlarla birlikte Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde de operasyonlar ve takipler sürdürülüyor.

İlçe Emniyet Müdürü Turgay Temelin de bulunduğu Kaymakamlık makamında Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara uyuşturucu opersyonları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Tavşanlı'da sürdürülen operasyonlarla ilgili yetkililerden edinilen bilgilere göre Mart ayından itibaren başlayan operasyonlar ile uyuşturucu satan imal eden ve kullananlar belirlendi, yakalanan kişiler hakkında gerekli işlemler yapıldı.

Tavşanlı ilçesinde 25 Mart tarihinde zehir tacirleri ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma ve operasyonlarla uyuşturucu madde tacirler ile kullanıcılar yakalandı.

Yapılan aramalarda uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Zehir tacirlerinin ilçe dışından Tavşanlı ilçesine temin edicilerin ve satıcıların önüne set çekildi.

Tavşanlı Başsavcılığı tarafından başlatılan operasyonlarda narkotik suçlarla mücadele Şube Müdürlüğü ve Tavşanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde şüpheli K.U. isimli kişi 13 Nisan 2017 tarihinde yakalandı ve tutuklandı.

Soruşturma kapsamında ekiplerce yakalanan şüpheli S.M. ve S. Y. isimli kişiler 8 Nisan 2017 tarihinde çıkarıldıkları mahkemede tutuklandı. Yakalanan şüpheliler ile bağlantısı olduğu belirlenen Bursa ilinde ikamet eden A.K. isimli zehir taciri Bursa ilinde yakalanarak tutuklandı.

 16 Mayıs 2017 günü aynı dosya kapsamında ekipler Tavşanlı'da bulunan şüpheli H.Ç., A.D., H.D. ve U.Ç. isimli kişi kişiler ikamet ettikleri yerlerde aramalar yapıldı. Bu kişiler de Emniyet’te ifadelerinin alınmasından sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklandılar.

Soruşturmalara paralel olarak, biri 18 yaş altı madde kullanıcısı olduğu belirlenen toplam 12 kişi yakalandı. Yakalananlar hakkında gerekli işlemler yapıldı.  Toplam 8 kişi uyuşturucu madde imal etmek ve satmak suçlarından tutuklandılar ve gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 498 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Tavşanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından uyuşturucu ile mücadele edilmeye devam edileceği bilgisi de edinilirken, ilçede uyuşturucu konusunda korkulacak durumu olmadığı ve fazla miktarda uyuşturucu madde kullanan kişilerin olmadığı bilgisi edinilirken, şüpheli kişilerin tamamının bilindiği ve Emniyet tarafından takip edildiği öğrendildi. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.