Tavşanlı'da Taç Giyme Töreni Düzenlendi

Gündem Yayın: 04 Mayıs 2018 - Cuma - Güncelleme: 04.05.2018 11:11:50
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
3568 okunma
Google News

Tavşanlı'da  Taç Giyme Töreni Düzenlendi

 

GÖRÜNTÜLÜ

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi Kavaklı Kız Kur'an Kursu tarafından mezun olan öğrenciler için Taç Giyme Töreni düzenlendi.

Bu yıl 17 öğrenci için15 Temmuz Şehitler Fen Lisesi spor salonunda gerçekleştirilen törene genç hafizelerin aileleri yoğun ilgi gösterdi.

Program Tavşanlı Müftüsü Hüseyin Aksoy, Kütahya Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, Din İşleri Yüksek Kurul uzmanı Davut Kaya'nın konuşmalarıyla başladı. Kur'an tilaveti ve İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin ilahi dinletisiyle süren programda sahneye çağrılan hafizeler alkışlar eşliğinde onur belgelerini alarak ödüllendirildi.

Bu arada Kavaklı Kuran Kursu yönetimi Kur'an bülbüllerinin ailelerini de unutmadı. Babalar sahneye çağırıldı ve kendilerine teşekkür plaketi verildi.

Tören açılış konuşmasını yapan ilçe müftüsü Hüseyin Aksoy, " 1940 yılından bu yana kesintisiz Kur'an hizmeti veren Kavaklı Kur'an Kursumuzda hafızlıklarını tamamlayan öğrencililerimiz için tertip etmiş olduğumuz hafızlık taç giyme merasimine teşriflerinizden dolayı teşekkür eder hoşgeldiniz diyorum. Hafız olmak Kur'an aşığı olmaktır, gönülleri Kur'an-ı Kerim ile cilalamaktır. Zihinleri İlayı Kelametullah ile süslemektir. Kur'an lafzı ile manasını aynı gönülde birleştirmek ve mayalamaktır. İşte bu arzu ve niyetle Kavaklı Kur'an kursumuzun 17 hafızımızın taç giyme merasimindeyiz." diyerek öğrencilerin başarılarından söz etti.

Kütahya il müftüsü Hüseyin Hazırlar, " Bugün yavrularımız kadar her birimiz ayrı ayrı heyecan yaşıyoruz. Kendim de hafızım aynı zamanda hafız babasıyım. Burada anne babalarımızın ve yavrularımızın yaşadığı sevinci bir nebze olsun anlayabiliyorum. Bugün Tavşanlı için ayrı bir gündür. Tavşanlı için bugün Kur'an ziyafeti diyebileceğimiz bir atmosferi yaşadığımız gündür. Bugün yavrularımız ne kadar sevinse azdır. Bugün bu yavrularımızı yetiştiren hocalarımız ne kadar iftihar etse azdır. Bugün bu yavrularımızı yönlendiren onları birer Kur'an hafızı yetiştiren anne ve babalara ne kadar iftihar etse azdır." diyerek Kur'an eğitiminin önemine değindi.

Törende konuşan Belediye Başkanı Mustafa Güler, sıcak havaya rağmen salonu dolduran vatandaşlara teşekkür ederek, dini konularda ilçe müftülüğü tarafından gerçekleştirilen her türlü projeye destek olduklarını, bundan sonrada desteklerinin süreceğini kaydetti. Başkan Güler " Kavaklı bir sevdadır ve aynı zamanda bölgede Kur'an sevdalılarının tek adresidir. Son yıllarda yerelden başlayan başarılar ülke sınırlarını aşarak dünya geneline yayıldı. Bizlerde 1978 senesinde oranın havasını teneffüs ettik. Bu kurumumuza emek harcayan rahmetli olan büyüklerimizden Allah razı olsun. Yaşadığımız topraklar Şehitlerimizin kanlarıyla sulandığı için çok kutsal. Korumak, savunmak, geleceğe taşımak hepimize bir borç. Elimizdeki Kur'anı alarak bu milleti bir köle haline getirmek istiyorlar. Bu kurumlarımıza sahip çıkmalıyız. Hafızlarımızla gurur duyuyoruz. Bir süredir söylüyorum. Tüm okullarda Kur'an tercihli olmaktan çıkartılarak mecburi hale getirilmeli ve Allah'ın kelamını çocuklarımıza öğretmeliyiz. Bu konuyu Diyanet İşleri Yüksek Kurulu uzmanı Davut hocamızdan Ankara'da dile getirmesini istiyorum. Programı hazırlayan herkese teşekkür ediyor, genç öğrencilerimize de başarılar diliyorum" dedi.

Din İşleri Yüksek Kurul uzmanı Davut Kaya, " Kavaklı Kız Kur'an Kursu binasının temelinin atıldığında bizzat ben de bulundum. Nasip oldu açılışına da iştirak ettik. Daha sonraları hem öğrencilerimizle hem de hocalarımızla farklı seminerlerde buluşma imkanımız oldu. Defalarca ulusal yarışmalarda burada yapılması ile komisyonlarda yer aldık. Tavşanlı birçok başarılara imza atmış ilçedir." diyerek sözlerini sürdürdü.

Kavaklı Kur'an Kursu'na büyük emekleri olan rahmetli Seit Ahmet Özdemir hocanın da anıldığı Taç Giyme Töreni'nin ardından katılımcılara pilav ayran ikramında bulunuldu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.