Tavşanlı’da Robotik Kodlama Şenliği

TUNA İŞLEYEN - GÖRÜNTÜLÜ

Teknoloji Yayın: 04 Mart 2021 - Perşembe - Güncelleme: 04.03.2021 15:11:58
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2605 okunma
Google News

Tavşanlı’da Robotik Kodlama Şenliği

 

  2071 Tavşanlı Erdemli Nesiller Derneği’nin İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından kabul edilen projesi, Tavşanlı Eğitim Bir-Sen’in desteği ile bilim şenliğine dönüştü.

2071 Erdemli Nesiller Derneği Başkanı Rıdvan Durgut ve Tavşanlı Eğitim Bir Sen İlçe Başkanı Mesut Kocaman basın açıklaması

               2071 Tavşanlı Erdemli Nesiller Derneği’nin İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından kabul edilen projesi, Tavşanlı Eğitim Bir-Sen’in desteği ile bilim şenliğine dönüştü. 

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü destekleri ve 2071 Tavşanlı Erdemli Nesiller Derneği Gençlere yönelik projesi ile 10-16 yaş arası öncelikli olmak üzere eğitim çağındaki çocukların algoritmik düşünme, robotik kodlama ve tasarım becerilerinin geliştirilmesi amacıyla çağın gereklerine uygun eğitimler düzenleyecek.

Proje kapsamında dünyanın önde gelen yapay zekâ ve insansı robot şirketi UBTECH’in Smart Factory (Akıllı Fabrika) konseptli robotik turnuvası Kütahya Tavşanlı’da düzenlenecek. Tavşanlı’da bu kapsamda bir organizasyon ilk defa gerçekleşecek.

Projenin amacı robotik ve kodlama eğitimlerinin yaygınlaştırılması ve hem öğretmelerin hem de öğrencilerin bu eğitimlerden ücretsiz olarak faydalanması, bu alanda farkındalık oluşturularak gelecekte kodlama alanında söz sahibi nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunmaktır. 

Proje kapsamında, projeye dahil olan okullarda verilecek eğitim sonrasında robotik kodlama takımları oluşturulacak ve bu takımlar çalışmalarını Robotik Kodlama Turnuvası’nda gösterecekler.

Öğrencilerin, sınırlı bir süre içerisinde çeşitli görevlerle başa çıkabilecek robotları tasarlamak ve programlamak için mühendislik ve programlama becerilerini kullanmaları gerekecek. Şenliğe katılan öğretmen ve öğrenciler, gün içinde düzenlenecek çeşitli atölye ve turnuvalara katılma fırsatı bularak yeni bilgileri deneyimleyecek, böylelikle eğlenerek öğrenecekler.

               Bu vesile ile İlçemizdeki öğrenciler 21. yy becerilerini sorgulayıp, daha da geliştirebilecekler.

               Turnuvaya dışarıdan katılmak isteyen öğretmen ve öğrencilerimiz 2071 Tavşanlı Erdemli Nesiller Derneği’nin www.2071.org.tr adresinden müracaat formunu doldurup ayrıca katılım sağlayabilecekler.

Robotların okullara teslimi ve gönüllü  öğretmenlerimizin turnuva bilgilendirme eğitimleri Mart ayı içinde yapılacaktır. Öğretmenlerimiz de turnuvaya hazırlanacak öğrencilerin eğitimlerini Haziran ayına kadar gerçekleştirecekler ve "Robot Şenliğine" de dönüşecek olan "Tavşanlı Akıllı Fabrika" başlıklı turnuva ise Haziran ayında yapılacaktır.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.