Tavşanlı'da ilk kez sokak kedisinin ayağına operasyonla plak takıldı

Yaşam Yayın: 02 Temmuz 2020 - Perşembe - Güncelleme: 02.07.2020 11:50:24
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
2216 okunma
Google News

  Tavşanlı'da ilk kez sokak kedisinin ayağına operasyonla plak takıldı

 

 

 

 

Tuna İŞLEYEN / GÖRÜNTÜLÜ

 

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bir hayvansever tarafından sokakta yürüyemez şekilde bulunan ve ayağında kırık tespit edilen yavru kedi, tedavi edilerek sağlığına kavuştu.

Tavşanlı ilçesi Moymul mahallesinde otomobilin çarptığı iddia edilen sokak kedisi Tavşanlı Hayvanseverler Derneğine haber verilmesi ile Dernek yöneticisi Ayşenur Şentürk Karabacak, kediyi alıp veteriner hekime götürdü. Veteriner hekimler tarafından yapılan ilk müdahale sonrasında,  röntgen çekilen kedinin sol arka bacağında kırık tespit edildi.

Veteriner Hekim Hayrettin Yıldız, Rafet Acar ve İhsan Girgin, birlikte kedinin iki buçuk saat süren kırık olan ayağını ameliyat etti. Başarılı operasyonla sokak kedisinin ayağına plak takılarak ameliyat edildi.

Veteriner Hekim Hayrettin Yıldız, ayağı kırık kedinin kendilerine getirildikten sonra yapılan muayenede bacak kısmında parçalı kırık tespit ettiklerini belirterek, " Bizler burada serbest veteriner klinik olarak hizmet vermekteyiz. Kedimiz bize getirildiğinde durumu biraz kötüydü. Hayati riski olduğu için ameliyatı hemen yapmadık, belli bir müddet gözetim altında kaldı. Tavşanlı'da yine bir ilki gerçekleştirerek plak takmak suretiyle operasyonu gerçekleştirdik. Plak uygulaması ile kemik yapının bütünlüğünü sağladık. Eklem hareketliliğini kontrol ettikten sonra sırasıyla kas ve deri katmanlarını dikerek yarayı kapattık. Kedimizi birkaç gün burada misafir ettikten sonra sahiplendirilmek üzere Tavşanlı Hayvanseverler Derneğine teslim edeceğiz." dedi.

Tavşanlı Hayvanseverler Derneği ikinci başkanı Ayşenur Şentürk Karabacak ise " Moymul mahallesinde gece yarısı trafik kazası haberi almamız ile birlikte oraya gittik. Oradan yaralı kedimizi aldık ve 15 güne yakın derneğimizde bakımını yaptık. Daha sonra veteriner hekimi arkadaşlara getirdik ve en iyi şekilde operasyonu gerçekleştirildi. Sürücülerimizin yol kenarında hayvanları gördükleri anda biraz daha dikkatli ve yavaş gitmelerini istirham ediyorum." dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.